In beeld: Hobokense sportlaureaten 2015

Voor de 21ste maal vierden district Hoboken en de Sportraad hun sporters en ploegen die een speciale prestatie leverden in 2015.
Niet minder dan 44 sportlaureaten ontvingen in aanwezigheid van een talrijk opgekomen publiek een trofee in kasteel Sorghvliedt. Eveneens werden er 3 trofeeën uitgereikt voor sportverdienste aan clubs en vrijwilligers voor hun jarenlange inzet.
De trofeeën voor sportverdienste gingen naar de recreatieve volleybalclub Don Bosco V.C. die 25 jaar bestaat, naar Theo Lavet die al 50 jaar actief lid is van Schaakclub Moretus als speler, bestuurslid en vijwilliger en tenslotte naar Jacqeline Schram die sedert 1979 actief is bij Haki (vroeger atletiekclub Sorghviedt).
Uit alle kandidaten werden bovendien winnaars geselecteerd voor de trofeeën Individueel talent, Jeugdteam, Team en Master. Zij ontvingen naast de trofee ook een sportcheque.
Tenslotte werd over alle categorieën heen (vanaf senior) de trofee Sportprestatie uitgereikt.
Zonder afbreuk te willen doen aan de prestaties van elke laureaat, zetten wij graag de winnaars van deze verschillende trofeeën op een rij.
Kirsten Umans werd uitgeroepen tot Individueel Talent van 2015. Zij leverde puike prestaties in het speerwerpen en is aangesloten bij Atletiekclub HAKI. Het jeugdteam dat volgens de jury de meest opmerkelijke prestaties leverde, was DHW United Antwerpen meisjes -19. Deze jongedames werden Belgisch kampioen handbal in hun categorie.
De titel van Master 2015 ging naar zwemmer Dirk Van Kerckhove. Hij werd afgelopen jaar niet alleen provinciaal en Vlaams Kampioen op de afstanden 1000 en 3000 meter maar sleepte ook de titel van Belgisch Kampioen 2015 in de wacht.
Als Team van 2015 werd ZVC GS Beobank Hoboken gehuldigd. De zaalvoetballers werden in 2015 én landskampioen Belgische Zaalvoetbalbond BZVB én Bekerwinnaar van België BZVB.
Aan het einde van de avond werd de belangrijkste prijs, die van Sportprestatie 2015, uitgereikt. Met Kirsten Umans koos de jury een zeer terechte winnaar.
De avond werd gepresenteerd door Stefan Hameau, sportantenne van het district. Voor de interviews tekende naar goede gewoonte Erwin Van den Sande (Sporza).

 

 

1 Comment

  1. op zich is dit allemaal wel knap maar er word al een paar jaar gevraagd of er geen pkaats is in hoboken voor een openbaar sportpark zoals dat van wilrijk maar helaas krijgen we tot op vandaag geen gehoor,het zou nochtans veel jongeren van de straat houden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.