Schoonselhof komt naar u toe!

U kan zelf geen bezoek brengen aan Schoonselhof, ook wel het Antwerpse Père Lachaise genoemd?
Uw vereniging wil iets opsteken van het moois dat deze begraafplaats te bieden heeft, zonder het vertrouwde clublokaal te verlaten? U ontdekt Schoonselhof liever binnen in de warmte in plaats van regen of koude te trotseren?
Niet getreurd! De mogelijkheid wordt geboden om in uw vertrouwde omgeving van een voordracht te genieten.

Schoonselhof komt naar u toe!
Deze lezing vertelt u alles over deze funeraire parel aan Antwerps kroon. Ze wordt opgefleurd met sprekende foto’s en momentopnamen, ook originele.
Na een korte inleiding staan we samen met Jacques Buermans stil bij grafmonumenten die op Schoonselhof hun tweede en soms zelfs derde “rustplaats” kregen. Ook restauraties van een aantal monumenten komen aan bod. Deze zijn regelmatig te danken aan de inspanningen van vzw Grafzerkje. Tevens besteden we aandacht aan de symboliek die rijkelijk aanwezig is. We horen pakkende verhalen over de “bewoners” van deze dodenakker. Ten slotte overlopen we de graven van enkel bekenden onder hen. Dit alles wordt geïllustreerd met boeiende anekdotes, zodat het zeker geen “dooie boel” wordt.
Info: Jacques Buermans via 03 829 16 03 of jacques.buermans@scarlet.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.