Nieuwe verlichting rond het atletiekterrein Sorghvliedt

Donderdagavond werd de nieuwe lichtinstallatie rond het atletiekterrein van park Sorghvliedt in gebruik genomen. Districtsvoorzitter Kathelijne Toen en schepen voor openbare werken Tom De Boeck hadden de eer om de lichtschakelaar onder het goedkeurende oog van een groep sportieve nieuwsgierigen officieel aan te zetten.
Districtsvoorzitter Kathelijne Toen en schepen voor openbare werken Tom De Boeck

“Dit dossier sleepte al jaren aan en ik ben blij dat we eindelijk tot een mooie oplossing zijn gekomen”, aldus een tevreden Kathelijne Toen, “De verlichtingsinstallatie was sterk verouderd en de palen waren op sommige plaatsen verroest waardoor de toestand niet meer veilig was. De vernieuwde verlichting, die bovendien zeer energiezuinig is, is niet alleen een meerwaarde voor de twee clubs die de sportterreinen als uitvalsbasis hebben (Mercurius Korfbal en HAKI), maar zeker ook voor de recreatieve jogger die dagelijks op een mooi verlichte piste rondjes kan lopen”.

 

“Voor het atletiekterrein worden slechts negen spots gebruikt”, licht schepen De Boeck verder toe, “dankzij hun uitzonderlijk hoge opbrengst (126 lumen per watt) zijn er slechts negen stuks nodig en ligt het verbruik ook zo’n 35% lager. Daarenboven is elke spot opgebouwd uit zes individuele LED-modules, een bewuste keuze zodat elke module individueel gericht kan worden.
Voor de looppiste rondom werd dan weer gekozen voor elf afzonderlijke kleinere spots. Deze werken volledig afzonderlijk t.o.v. de veldverlichting. De verlichting is geplaatst door aannemer Cofely Fabricom”.

Naast manuele in/uitschakeling werkt deze verlichting ook volautomatisch. Dit omdat de installatie is voorzien van een zonnecel en astronomische tijdsklok. Bij het vallen van de avond zal de verlichting automatisch aanspringen en om 21u00 terug uitschakelen.
Na het aanschakelen van de verlichting kregen enkele sportieve Hobokenaars nog de kans om samen met Kathelijne Toen en Tom De Boeck een ‘verlicht’ rondje te lopen op de looppiste.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.