Cursus natuurbeheer

Hoe beheren we onze terreinen? Waar moeten we op letten? Met welke materialen doen we dit?  Hoe beheer je verschillende landschappen bvb. bloeiende graslanden, ruigtes langs bosranden, rietlanden langs een waterkant. Gebruiken we de zeis, een bosmaaier, maaibalk of nemen we de tractor voor dit werk?  Laten we gras en riet liggen op het veld of ruimen we dit op, want opgeruimd staat netjes?
Dit zijn enkele van de vele vragen die mensen ons kunnen stellen en waar we met deze cursus een antwoord op trachten te formuleren.

Jens Verwaerde zal trachten ons in 4 theorie lessen alles zeer duidelijk uit te leggen. Bovendien worden er ook 2 praktijk lessen voorzien. 
Wanneer: woensdagen 16 en 23 maart, 13 en 20 april telkens van 9u30 tot 12u30. De twee praktijklessen gaan door op 27 in de Hobokense Polder (onder leiding van Danny Jonckheere) en op 4 mei in het fort 7 te Wilrijk (onder leiding van Tuur Wuyts) en dit telkens van 9u30 tot 12u30.

Waar: Cultuurcafé Moretus vzw, Berkenrodelei 36.

Prijs: leden 27 euro, niet-leden 30 euro.

Inschrijven: Klik hier.

Info: Tineke Thijs via 014 47 29 55 of tineke.thijs@cvn.natuurpunt.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.