Dag van de zorg in Hoboken

De Dag van de Zorg wil een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector.
De toon is positief en assertief – de zorg is immers één van de belangrijkste sectoren (ook economisch en op het gebied van werkgelegenheid) en heeft een groot maatschappelijk belang voor alle mensen, jong en oud.

De Dag van de Zorg wil met een bundeling van krachten de sector in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart zetten: ziekenhuizen, voorzieningen voor personen met een handicap, woonzorgcentra en kinderdagverblijven; maar ook de farmaceutische bedrijven, de medisch-technologische industrie en KMO’s die hulpmiddelen ontwikkelen; de artsen, de huisartsen, de apothekers en de paramedici, het onderwijs en de onderzoekscentra; de residentiële zorg en thuiszorg, de ziekenfondsen en de patiëntenverenigingen…

Dag van de zorg in Hoboken:

Dienstencentrum en serviceflats Groen Zuid:

Heel wat senioren namen intussen hun intrek in de nieuwe serviceflats aan de Fodderiestraat en ook in dienstencentrum Groen Zuid valt altijd iets te beleven. Kom de sfeer opsnuiven in het dienstencentrum en neem eens een kijkje in de serviceflats: enkele bewoners tonen u graag hun flat.
Programma:
 • Van 14 tot 16 uur: doe mee met onze zoektocht en ontdek het aanbod van het dienstencentrum en de serviceflats via het verhaal van Nello en Patrache
 • Van 13.30 tot 15.30 uur optreden van pianist Benjamin Jacobs
 • Infostand van dienstencentrum Groen Zuid met het voorjaarsaanbod en alle diensten van Zorgbedrijf Antwerpen: serviceflats, thuisdiensten, woonzorgcentra …
 • Infostanden van buurtorganisaties
 • Bezoek tentoonstelling ‘Penseelstreken’ met werk van Gerda Salmon
 • Namiddag: wafels, pannenkoeken, ijscoupe Groen Zuid
Wanneer: zondag 20 maart
Waar: DC Groen Zuid, Fodderiestraat 105-115-125
Info: 03 431 60 90 of dc.groenzuid@zorgbedrijf.antwerpen.be


Katrinahome vzw


Katrinahome vzw biedt kwalitatieve ondersteuning in dagbesteding en wonen aan volwassenen met een verstandelijke beperking in de regio. Daarbij gaan we voor warme zorg en kleinschaligheid.


Je vindt bij ons een uitvalsbasis om je weg te zoeken en verder te bewandelen. Je staat steeds centraal. We willen je de beste ondersteuning en zorg bieden en blijven bieden. Dat betekent dat jij en je familie tevreden zijn. We doen dit met aandacht voor je talenten en ook je behoeften en noden.
We ondersteunen je flexibel en werken in dialoog met jou, je familie en je netwerk. We zetten in op de talenten en toewijding van medewerkers, vrijwilligers en partners. Samen met hen breiden we je netwerk uit en blijf je actief betrokken in onze samenwerking.
Programma:
 • open huis
 • open atelier
 • snoezel mee
 • rolstoelbeleving
 • hapje en drankje 

Wanneer: zondag 20 maart 2016 van 10u tot 17u

Waar: De HoBo, Kolonel Harrystraat 22
Info: 03 820 91 80 of info@katrinahome.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.