Herover Fort 8 en steun Kom op tegen Kanker met de gidsen


De Fort(w)achters steunen Kom op tegen Kanker

De fortwachters tekenen opnieuw present op het fietsfeest van de Provincie Antwerpen dat dit jaar plaatsvindt op 15 mei: de FORTENGORDEL. Die dag plannen zij 2 begeleide fietstochten, één om 10 uur en één om 13.30 uur. Die zijn gratis, maar… Aan het vertrekpunt van de fietstocht aan de Hoofdfrontweg hebben de gidsen een verkoopstandje met gezonde snacks, bananen, appelen en water. De opbrengst daarvan is NIET voor de Gidsenwerking op het fort maar gaat naar de actie LOOP NAAR DE MAAN van Kom op tegen Kanker. 

In het binnenfort in de kantine van de gidsen kan u terecht voor de “gamellenbouffe” met heerlijke gezonde potagie à 6 euro per portie. Ook daar vindt u de snacks van de Kom op tegen Kanker-actie. 
Uiteraard kan u er ook uw dorst lessen.

Om 10, 11, 13, 14, 15 en 16 uur zijn er historische rondleidingen. Die vertrekken aan het kinderdagverblijf Boeliboe aan de Schansstraat 7. Dat is het witte houten huis.

Wie het fort liever op eigen kracht bezoekt kan via een bewegwijzerd parcours op stap. Plakkaten geven dan de nodige informatie.

In het binnenfort kan u om 11, 13 en 14.30 uur genieten van het straattheater Kick & Rush. Zij brengen hun versie van het Kerstbestand van 1914.

Wenst u meer informatie? De fortgidsen vindt u  op 0495 27 05 19 of  via fortgidsen@outlook.com

Samen

De andere verenigingen laten zich evenmin onbetuigd. Bij de Sportvissers kan je je eigen forel vissen voor een smakelijke lunch (8 euro).

De Koninklijke Vlaamse Goochelaars van België tonen hun goocheltrucs en toveren de lekkerste ‘magische’ pannenkoeken  tevoorschijn.

Outfort jaagt je de touwen in. Tussen 11.30 en 16.30 uur heb je vrije toegang tot het touwenparcours onder begeleiding van gebrevetteerde trainers. Je moet wel ten minste 8 jaar zijn.

Tussen 11 en 15 uur is de kans reëel dat je ergens ten velde de  LJM-band tegen komt.


Buren

Alles goed bekeken en goed gegeten? Ga dan eens gluren bij de buren. Nauwelijks 2 km verwijderd van fort 8 ligt fort 7, naast het Schoonselhof. Daar zorgen enkele collega’s voor historische rondleidingen tussen 10.30 en 16.30 uur. Vertrekpunt: Legerstraat 40 te 2610 Wilrijk.

De fortengordel is een organisatie van de provincie Antwerpen in samenwerking met district Hoboken, De Hobokense Sportvisser vzw, Outfort CVBA, Koninklijke Vlaamse Goochelaars van België vzw, Het GenOOtschap-Hoboken Explorers/Gidsenwerking Fort 8 Hoboken (Gé-èF 8) en de Historische Gidsen Fort 7.

De vorige editie lokte zowat 400 deelnemers. U kan hier de video nog eens bekijken:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.