Klassiek in Sorghvliedt: A capella-groep Les Voix Perdues & Peter Hoste

De Eerste Wereldoorlog, de Groote Oorlog is in Vlaanderen een begrip, met miljoenen doden en het daarmee gepaard gaand menselijk leed, ingrijpende veranderingen in de geschiedenis hier en elders in de wereld.

Deutscher Soldatenfriedhof, Vladslo

Het is een gekwetste plek in ons hart en in het landschap. De littekens zijn nog duidelijk merkbaar in de Westhoek met uitgestrekte dodenakkers van alle landen die bij het conflict betrokken waren. Maar ook elders is het landschap getekend. Rond Antwerpen staan tal van forten en schansen, al dan niet aan flarden geschoten door Duitse en Oostenrijkse kanonnen. Ook rond Antwerpen doorklieven loopgraven het nu vredige landschap.

Fort van Lier 1914
Duitse bunkers en loopgraven Mastenbos Kapellen 2016
De a capella-groep Les Voix Perdues zingt voornamelijk liederen uit en over die oorlog. Op hun programma staan straffe oorlogs- en vredesliederen, die teruggrijpen naar de grote en kleine verhalen van de Groote Oorlog. Sterke po√ęzie van onder andere Siegfried Sassoon, Wilfred Owen, John McCrae wordt op muziek gezet.

Peter Hoste geeft historische duiding over deze Groote Oorlog en de ‚Äėwar poetry‚Äô.

Les Voix Perdues op Tyne Cot Cemetery

Les Voix Perdues, dat zijn Hugo Van Dyck (bas), Bart Pilate (bariton), Koen Herweyers (tenor), Steven Daeseleire (eerste tenor).

Peter Hoste, historicus

 

Praktisch:
Zondag 17 april 2016 om 11 uur 30
Kasteel Sorghvliedt Hoboken (Districtshuis) – Marneflaan 3 – 2660 Hoboken
Kaarten kosten 2/7 of 9 euro en bestel je online hier
Tel.: 03 292 65 30
Gravenhof@stad.antwerpen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.