Feest van de vriendschap

De Gemeenschap van Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. Die komen samen voor het gebed en knopen vriendschap aan met de armsten van de eigen stad. Op wereldschaal zet Sant’Egidio zich in voor de dialoog tussen godsdiensten en de vreedzame oplossing van conflicten.
De Gemeenschap ontstond in 1968 in Rome. Ze ontleent haar naam aan het kerkje van Sant’Egidio in de Trasteverewijk, waar ook nu nog het centrum van de gemeenschap is gevestigd. In de Lage Landen heeft Sant’Egidio haar centrum in Antwerpen.
Foto: Patrick De Roo
Sant’Egidio opent een nieuw wijklokaal in Hoboken. Bouw je graag mee aan een netwerk van solidariteit en vriendschap tussen jong en oud, over alle culturen heen? Kom zeker een kijkje nemen en feest met ons mee!
Wanneer: zaterdag 30 april. 15u tot 17u
Waar: Antwerpsesteenweg 33
Prijs: gratis
Informatie: info@santegidio.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.