Cursisten informatica leren op originele wijze programmeren

Een docent moet de leefwereld van zijn cursisten leren kennen. In GO! CVO Antwerpen spelen de docenten in op de interesses en talenten van de cursisten. Want leren hoeft niet saai te zijn. Zo organiseert een docent op 2 mei een Botretreat. Cursisten oefenen zo op een ludieke wijze programmeren door een robot te besturen met codeertaal.

In GO! CVO Antwerpen laat docent Jef Hooyberghs de cursisten proeven van artifici√ęle intelligentie. De cursisten leren een virtuele robot besturen aan de hand van een paar regels C# code. Zo ontstaat er een game waarbij je moet winnen van anderen door hen uit te schakelen via programmatiecodes. Elk team vecht het uit in een robot-arena door gebruik te maken van zelf geprogrammeerde virtuele robots. De teams moeten een zo slim mogelijke robot programmeren die zich in elke situatie uit de slag weet te trekken. Een uitstekende kans voor de cursisten om hun programmeerskills te trainen in een leuke en competitieve omgeving.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.