10 000-stappenclash

Van 30 april tot en met 28 mei nemen 109 Vlaamse gemeenten deel aan de 10 000-stappenclash. De gemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet in verhouding tot het aantal volwassen inwoners, wint een prijs en de titel van actiefste gemeente van Vlaanderen. Sporting A wil die titel naar Antwerpen halen en laat daarnaast ook de districten het tegen elkaar opnemen.

Op zaterdag 30 april om 14 uur zet Sporting A samen met de districten de eerste stappen op de Meir (t.h.v. Twaalfmaandenstraat) waar het district Antwerpen stappentellers zal uitdelen aan de voorbijgangers.
Onderzoek toont aan dat voldoende beweging een positief effect heeft op zowel de fysieke als de mentale gezondheid. 10 000 stappen per dag zetten (8000 stappen voor 65-plussers) heeft hetzelfde positieve effect als elke dag een half uur extra bewegen. Om Vlamingen aan te moedigen 10 000 stappen per dag te zetten, organiseren het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s de 
10 000-stappenclash. Dat is een stappencompetitie tussen de inwoners van de Vlaamse gemeenten. 
Antwerpen in zijn geheel neemt het op tegen de andere deelnemende gemeenten, maar binnen Antwerpen nemen ook de districten het tegen elkaar op. Inwoners kunnen zich nu al gratis registreren in de online-stappenregistratietool www.10000stappen.be/stappenregistratietool en zo Antwerpen en hun district aan de overwinning helpen. Meer info vinden ze op www.tstadbeweegt.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.