1 Mei wielrennen en Grote Prijs Moretus

In mei vinden in het centrum van Hoboken twee wielerwedstrijden plaats. Op 1 mei is er het 1 Mei wielrennen met start en aankomst in de Louisalei. Bij deze editie staan jeugd en sporters met een handicap in de kijker. Op 5 mei is er dan de Grote Prijs Moretus met start en aankomst in de Kapelstraat. Ook de Grote Prijs Moretus zet het jeugdwielrennen in de kijker. Daarnaast rijdt er sinds lang een dameswedstrijd door de Hobokense straten.

1 Mei wielrennen

Parcours G-sport
Louisalei, Kioskplaats, Kapelstraat, Cockerillplaats, Louisalei.
Parcours grote omloop
Louisalei, Antwerpsesteenweg, Steynstraat, Krugerstraat, Lageweg, Emiel Vloorstraat, Herenpolderbrug, Schroeilaan, Harold Rosherstraat, Boombekelaan, Smallandlaan, Boombekelaan, Maccabilaan, Lenaart de Landrelaan, Leo Bosschartlaan, Kapelstraat, Adolf Greinerstraat, Van Praetstraat, Sint-Bernardsesteenweg, Bredestraat, Antwerpsesteenweg, Provincialesteenweg, Heuvelstraat, Abdijstraat, Brouwerijstraat, Kleidallaan, Kerkeneinde, Assestraat, Gemeenteplaats, Monnikenhoflaan, Hoofdboslaan, Asterlaan, Tulpenlaan, Moerelei, Sint-Bernardsesteenweg, Van Praetstraat, Adolf Greinerstraat, Kapelstraat, Leo Bosschartlaan, Lenaart de Landrelaan, Dani√ęl Baginierlaan, Kapelstraat, Cockerillplaats, Louisalei.
Parcours plaatselijke omloop
Louisalei, Antwerpsesteenweg, Steynstraat, ¬†Krugerstraat, Lageweg, Emiel Vloorstraat, Herenpolderbrug, Schroeilaan, Harold Rosherstraat, Boombekelaan, Smallandlaan, Boombekelaan, Maccabilaan, Lenaart de Landrelaan, Dani√ęl Baginierlaan, Kapelstraat, Cockerillplaats, Louisalei.
Tijdsschema                   
G-sport: start om 11.30 uur
Inter-Clubwedstrijd: start om 13 uur (grote  en plaatselijke omloop)
Junioren: start om 15.30 uur (plaatselijke omloop)
                                                               

Grote Prijs Moretus (5 mei)

Parcours
Kapelstraat, Stephensonstraat, Baron Sadoinestraat, Droge Dokstraat, Achturendagstraat, 
Grammestraat, Grote Baan, Maalbootstraat, Stephensonstraat, Oostendestraat, Doverstraat, 
Kapelstraat.
Parcours dames
Kapelstraat, Leo Bosschartlaan, Lenaart de Landrelaan, Maccabilaan, Boombekelaan, 
Smallandlaan, Boombekelaan, Harold Rosherstraat (overweg), Hertoglei, Louisalei, 
Cockerillplaats, Kapelstraat (overweg), Kapelstraat, Grote Baan,  Maalbootstraat, 
Stephensonstraat, Oostendestraat,  Doverstraat, Kapelstraat.
Tijdsverloop
De miniemen en aspiranten starten in de Kapelstraat vanaf 9.30 uur. Er zijn verschillende wedstrijden tot in de namiddag. 
Om 16.15 uur starten de dames junioren en nieuwelingen voor hun wedstrijd over 60 km. De aankomst is voorzien om 17.50 uur.   
Meer info is te vinden op www.wacteam.be 
Centrum moeilijk te bereiken
Het centrum van Hoboken is op 1 en 5 mei moeilijk te bereiken omwille van de wielerwedstrijden. Bewoners die hinder zullen ondervinden van deze koersen, werden daarvan per brief op de hoogte gebracht. 

3 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.