Hoboken gaat Japans

Vanaf zondag 8 mei houdt Hoboken de Week van Nello en Patrasche. Het startschot wordt gegeven met een ‘matsuri’, een Japans volksfeest dat de verschillende aspecten van de Japanse cultuur viert.
In 1985 liet het district Nello en Patrasche, de Hobokense ambassadeurs, vereeuwigen in een standbeeld dat vooraan in de Kapelstraat staat. Zij zijn de hoofdfiguren in het verhaal ‘Een Hond van Vlaanderen’ van de Frans-Britse schrijfster Ouida, dat zeer populair is in Japan.

 

Gratis feest in het teken van Japan
Elk jaar viert Hoboken een week lang zijn helden, met Japanse activiteiten in samenwerking met het Nello’s Droomgenootschap. Voor de tweede keer op rij richt het Gentse Inari vzw daarbij een matsuri in. Dit jaar vindt het gratis openingsfeest plaats in park Gravenhof aan de Louisalei.
Voor de kinderen zijn er typische Japanse spelletjes zoals Omikuji (toekomstvoorspellende papiertjes) het vangen van goudvissen en ringwerpen. Ook staan er demonstraties van Japanse kunsten zoals de drumkunst taiko op het programma. Wie dorst of honger heeft kan op de food market met Aziatische gerechten en dranken terecht.
150 jaar diplomatie
De Hobokenaars zijn fier op Nello en Patrasche, en op de internationale belangstelling die ze genieten. Dit jaar vieren België en Japan de honderdvijftigste verjaardag van hun diplomatieke betrekkingen, die in 1866 werden opgestart.

 

Wat: start Week van Nello en Patrasche met matsuri, Japanse spelletjes en demonstraties en Aziatische food market

Wanneer: zondag 8 mei van 12 tot 18 uur
Waar: park Gravenhof, Louisalei, Hoboken

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.