Hoboken???

In Antwerpen aan de Handschoenmarkt, recht voor de kathedraal, komt een nieuw beeld voor Nello en Patrasche. Beroeps Antwerpenaar Tanguy Ottomer gaat hiervoor met zijn kompaan Philippe Blondé en met de steun van het stadsbestuur een wedstrijd organiseren. De realisatie van het beeld mag tot 40.000 euro kosten en voor de winnaar is er een bedrag van 1.000 euro in de vorm van een jaar opleiding aan de Antwerpse Academie. Voor de 2de en de 3de prijs wordt 500 euro voorzien, dus nog eens 1.000 euro. De organisator betaalt.
Het kunstwerk moet er komen, omdat er in Antwerpen met het verhaal absoluut niets gedaan wordt, aldus de initiatiefnemer in een interview op Radio 2.  Hola, denken wij dan, is Hoboken geen deel van Antwerpen dan? Want hier trekt men al ruim 30 jaar mee aan de kar van Nello en Patrasche. Op slag stond Hoboken op zijn kop. Woord en wederwoord… Mails vlogen binnen. Dan weer een videofragment.

Wij hebben het allemaal verkeerd begrepen, tracht men ons te sussen. Hoboken heeft niets te vrezen. Uiteraard gaat men de toeristen verder doorverwijzen. Wij maken de bedenking dat dat nooit is gebeurd, en dat een nieuw beeld zeker geen verandering zal brengen.
Maar het kan zijn dat wij het verkeerd begrepen hebben. We hebben het interview immers niet zelf gehoord en van horen zeggen hoor je veel leugens.

Lang leve de opname! En dus hebben wij het bewuste interview even opgevraagd bij Radio 2. Onze informanten hadden gelijk. Hoboken is nergens te bespeuren. Of misschien hoort u meer dan wij.

Luister en oordeel…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.