Werken kruispunt Boombekelaan en Harold Rosherstraat

Het kruispunt Boombekelaan en Harold Rosherstraat wordt heraangelegd. Er komt een verkeersplateau zodat de rijsnelheid verlaagt. Het kruispunt wordt compacter om de zichtbaarheid op aankomend verkeer te verhogen. Tussen het kruispunt en het Polderplein wordt een fietspad aangelegd.  De werken starten op 17 mei en eindigen op 8 juli. 

Wat vooraf ging
In het bouwproject ‘Groen Zuid’ is een fietspad voorzien doorheen het gebied. Het fietspad zorgt voor  een snellere  fietsverbinding tussen Hoboken centrum , de industriezone  en Polderstad. Eind 2014 werd de fietstunnel onder de spoorweg gebouwd en een nieuwe watercollector geplaatst onder het kruispunt. Van zodra de projectontwikkelaar van ‘Groen Zuid’  de laatste veiligheidswerken heeft uitgevoerd, zal de tunnel worden geopend.  De opening is voorzien in 2017. 
Werken
Het kruispunt wordt verhoogd aangelegd. Er komt een verkeersplateau met uitstulpingen om de snelheid af te remmen.  De bestaande bomen blijven behouden en het voetpad wordt vernieuwd. Aan de zijde van de industriezone legt de aannemer een dubbelrichtingsfietspad  aan tussen het kruispunt en het Polderplein. Een grasstrook vormt een buffer tussen de rijweg en het fietspad. Door deze nieuwe veilige fietsverbinding verschuift de rijweg richting de parkeerstrook, die hierdoor zal verdwijnen.
Fasering en hinder
De uitvoering van deze werken gebeurt in 2 fases. Slecht weer of onvoorziene omstandigheden kunnen deze timing verschuiven. 
Fase 1 vanaf 17 mei tot en met 19 juni
De aannemer werkt tussen het kruispunt en het Polderplein. Hij legt het voetpad, het fietspad, de groene bufferzone en de rijweg aan.  Er wordt geen auto-en vrachtwagenverkeer toegelaten tussen de Boombekelaan en de Schroeilaan. De doorgang blijft wel verzekerd voor fietsers en voetgangers . Het auto-en vrachtverkeer kan het kruispunt nog gebruiken voor de verbinding tussen de Boombekelaan-Harold Rosherstraat-Hertoglei/ Karel Du Boislaan. 

Fase 2 vanaf 20 juni tot en met 8 juli
De aannemer werkt op het kruispunt. Hierdoor is het kruispunt tijdens deze periode volledig afgesloten. Er wordt geen auto-en vrachtverkeer toegelaten tussen de Boombekelaan en de Schroeilaan. De doorgang blijft wel verzekerd voor fietsers  en voetgangers. Het auto-en vrachtverkeer kan het kruispunt niet meer gebruiken voor de verbinding tussen de Boombekelaan-Harold Rosherstraat-Hertoglei/ Karel Du Boislaan.

Bron: hoboken.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.