Internationale schelpenbeurs en -tentoonstelling

Sinds 1991 organiseert de Belgische Vereniging voor Conchyliologie jaarlijks een internationale schelpenbeurs en -tentoonstelling. Wat aanvankelijk startte als een ééndaagse happening groeide snel uit tot een heuse tweedaagse en werd in enkele jaren tijd zelfs de grootste schelpenbeurs ter wereld. Elk jaar kan je er meer dan 350 meter tafels vol met schelpen van uit de hele wereld bewonderen. De ongeveer 80 verkopers/standhouders komen uit meer dan 25 verschillende landen: niet enkel uit Europa, maar ook uit Zuid-Afrika, Australië, Senegal, Japan, Brazilië, Nieuw Caledonië, Hawaii, enz. Aanvankelijk werd deze beurs in Aarschot georganiseerd, van 2000 t/m 2009 ging deze beurs door in ‘Sporthal Schijnpoort’ in Antwerpen, en vanaf 2010 heeft ze plaats in de sporthal Extra Time.

 

Deze internationale schelpenbeurs en -tentoonstelling is de grootste in zijn soort wereldwijd. Je vindt een sporthal vol met schelpen uit de hele wereld in alle kleuren en vormen, met deelnemers uit twintig verschillende landen. Ideaal voor de verzamelaar of al wie gewoon de vormen- en kleurenpracht van zeeschelpen eens wil bewonderen.
Wanneer: zaterdag 21 mei tussen 10u en 18u en zondag 22 mei tussen 10u en 16u
Waar: Extra Time, Louisalei 24
Prijs: 2 euro

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.