Opening zomercafé in park Sorghvliedt

Met enige vertraging opent zaterdag 21 mei om 12 uur eindelijk het Zomercafé in de Oranjerie van park Sorghvliedt. Zoveel meer Hoboken ging al eens een kijkje nemen en polste bij Philippe Nees van Soundmatic naar wat achtergrondinformatie.
De voorbije twee jaar opende het zomercafé op 1 mei. De concessie werd evenwel pas eind april toegekend en de nieuwe (tijdelijke) uitbater vond het geen goed idee om de zaak op een drafje te openen. Het is immers een prachtlocatie die beter verdient.
De oranjerie is stijlvol wit aan de binnenkant. Bij de inrichting werd ervoor gekozen met het meubilair enkele kleuraccenten te brengen. Uiteraard komen er ook nog enkele planten, om het geheel minder steriel te maken. Verder krijgt graffitikunst een plaats in het gebouw. Op enkele grote canvassen worden vier iconen uit de muziekwereld gestalte gegeven, Prince, David Bowie, Freddie Mercury, Michael Jackson. De klanten kunnen de vorderingen van de kunstenaar volgen tijdens de weekends.
De bar wil vooral families aanspreken. Daarom zal er regelmatig animatie zijn voor de koters; een springkasteel, of een stukje straattheater bijvoorbeeld … Belangrijkste is dat het betaalbaar blijft. Gezelligheid is de corebusiness van Soundmatic.  Geen wijnbar maar één rode en één witte wijn op de kaart. Geen groot aanbod van cocktails, maar betaalbare dranken. Sommigen zullen graag horen dat er toch gin-tonic voorzien is.
Qua eten wordt eveneens voor eenvoud gekozen. Geen warm eten, geen pasta’s, geen soep,  maar 4 verschillende artisanale boterhammen met een zomerse sla. Nu en dan zal er wel een barbecue georganiseerd worden.
U kan in de zomerbar terecht van woensdag tot en met zondag. In de week is de bar geopend tot 20 uur, tijdens de weekends blijft de bar open tot 22 uur. Als het extreem mooi weer is, worden de openingstijden flexibel toegepast. Op maandag en/of dinsdag wordt een sluitingsdag overwogen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.