Dag van het (buurt)Park

Hydepark. Foto: Eva Bruynseels
Traditiegetrouw vindt op de laatste zondag van mei de ‘Dag van het Park’ plaats. Dit jaar zet de stad Antwerpen in samenwerking met de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Hoboken, Merksem en Wilrijk zes buurtparken in de kijker op zondag 29 mei.
1724 hectare groen
Alle oppervlaktes van parken en groengebied samengeteld, heeft de stad Antwerpen 1724 hectare groen, ofwel bijna de oppervlakte van de districten Berchem, Borgerhout en Merksem samen. Veel mensen gaan in de parken wandelen, fietsen of hardlopen, jongeren komen er samen om te voetballen of gewoon gezellig bij te praten, en kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten ver weg van het dagdagelijks verkeer. Ze vormen dan ook een ideaal alternatief voor stadsbewoners die geen tuin hebben en bieden bezoekers een groene oase in de stad.
‘Het park, gelukkig dichtbij’
Op zondag 29 mei worden de buurtparken in de kijker geplaatst. Het centrale thema van de ‘Dag van het Park’ is dit jaar ‘Het park, gelukkig dichtbij’. Een thema met een dubbele bodem, want enerzijds slaat het op het kleine alledaagse geluk dat te vinden is in het park en anderzijds is er altijd wel een park dichtbij. Daarom krijgen dit jaar de vaak iets minder bekende buurtparken extra aandacht in Antwerpen.

 

Dubbel feest voor Hoboken en Wirlijk.
In Hoboken opent het nieuwe Hydepark in de Hydeparkstraat tussen 13 en 17 uur en in Wilrijk opent er tussen 12 tot 15 uur een nieuwe samentuin naast het park ’t Marmotteke in de Valaarwijk.
Voor meer informatie kan u terecht op www.antwerpen.be/dagvanhetpark

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.