De smaak van water

In de wijk Stuivenberg op het Majoor Maelfaitplein, werd onder ruime belangstelling van het lokale jonge volkje, vandaag de eerste drinkwaterfontein van Hoboken officieel in gebruik genomen. Het waren districtsburgemeester Kathelijne Toen en bevoegd schepen Tom De Boeck die samen het eerste ‘officiële’ glaasje tapten.


Tom De Boeck: “Het drinkwaterfonteintje wordt geplaatst op vraag van de jongeren. Het is het eerste kraantje in een hele reeks die we zullen plaatsen (verdere locaties die onderzocht worden: het speelplein aan de Paul Vekemanslaan, de openluchtfitness aan Fort 8, het speelplein aan het Constantin Meunierplein en tot slot bij de heraanleg van de Kioskplaats). Hoboken is hét zuiderdistrict aan de oevers van de Schelde met een prachtige verbinding aan het veer. Jammer genoeg leven we al te vaak met onze rug naar de Schelde. De installatie van deze drinkwaterfonteintjes is de eerste, zij het symbolische, stap om deze link met de Schelde te maken. En drinkbaar water is een basisrecht.”

 

Voor de gelegenheid kon het water ‘veredeld’ worden met een bio-siroop. Er was keuze uit appel, rabarber, berk, bes en kweepeer. Toegevoegde stukjes vers fruit maakten het extra feestelijk. Het komkommer-limoen water leek me toch nét ietsje te gezond om het uit te proberen….

Voor de smaakjes zul je na vandaag zélf moeten zorgen. Maar “Water is het beste” wist de Griekse dichter Pindarus in de 5de eeuw voor onze tijdrekening al. Wie zijn wij om hem tegen te spreken.

PROSIT ! En doe ze nog eens vol!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.