Artistieke facelift voor Academie Hoboken muziek woord

Leerlingen van de Academie Hoboken beeldende kunsten verfraaien de speelplaats en de wandelgangen van de Academie Hoboken muziek woord. Het pronkstuk is een muziekmuur van 70 m2!
In Hoboken gaan muziek, woord en beeld hand in hand. Sinds kort zijn beide academies namelijk verenigd onder de naam Kunstencampus Hoboken, en dit leidt tot een reeks boeiende samenwerkingen en uitwisselingen.
Onder begeleiding van leerkracht Sandra Jennes gingen de jongerenateliers beeld aan de slag met de thema‚Äôs muziek en woord. Ge√Įnspireerd door bekende kunstenaars zoals Picasso, Joan Miro en Fernand L√©ger speelden de leerlingen met muziekinstrumenten, notenbalken, muzieknoten, partituren en andere symbolen uit de muziek. Met als resultaat zes verschillende voorstellen. De leerlingen schilderden vijf ontwerpen op grote schilderijen, die de gangen van de academie opvrolijken. Het zesde ontwerp pronkt reuzegroot op een van de buitenmuren.

 

 

Zo krijgen de wervelende klanken van de Academie muziek woord nu ook een bijpassend kleurig jasje. De leerlingen van de Academie beeldende kunsten kunnen alvast terugkijken op een boeiend project!
Er staan nog meer samenwerkingen op het programma zoals een artistiek uitwisselingsproject met het Lycée Mehdi ben Barka (Oudja, Marokko) rond het thema identiteit.
Leerlingen van de Academie muziek woord lieten zich, onder leiding van oud-speler Moufadel Adhoum uit Tunesi√ę, inspireren door de traditie van de Arabo-Andalusische muziek.
En de jongeren van de Academie beeld en het Lycée Mehdi ben Barka namen snapshots uit de dagelijkse omgeving die hun identiteit weerspiegelt.
Op vrijdag 24 juni, om 19u kan u in het Gravenhof, Louisalei 7 gaan kijken en luisteren naar het eindresultaat van deze samenwerking: ‚ÄėEnsemble Oriental‚Äô, een concert, en een foto-expo. Later verhuist de expo ook nog naar Oudja.
Zelf goesting om met beeld, woord of muziek aan de slag te gaan? Het kan in de Academies van Hoboken. Kom ons bezoeken tijdens de open dag op 25 juni, van 9.30 tot 16u.

Meer info op www.academiehoboken.be.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.