Belgerinkel

In kasteel Sorghvliedt werd gisteren de campagne Met belgerinkel naar de winkel afgesloten. Er waren meer dan 2600 deelnames, wat een forse stijging betekent t.o.v. vorige jaren. Een opsteker is dat niet alle deelnemende klanten uit Hoboken afkomstig zijn.

Met Belgerinkel naar de winkel is een campagne op initiatief van UNIZO, i.s.m. de Bond Beter Leefmilieu en de Gezinsbond.
“De campagne heeft tot doel mee te werken aan een leefbare gemeente, in ons geval een leefbaar stadsdorp, je conditie te verbeteren en last but not least kan je er ook nog leuke prijzen mee winnen,” legde Koen Raets uit.
Werken aan een leefbaar stadsdorp doe je o.m. door met de fiets of te voet te winkelen. Maar uiteraard is het de bedoeling het hele jaar door de fiets te gebruiken of te voet naar de winkel te gaan.

Om dit te realiseren moeten er echter een aantal randvoorwaarden vervuld worden: veilige fietspaden, voldoende fietsstallingen en uiteraard een gevarieerd winkelaanbod.
De Hobokense ondernemers zijn verantwoordelijk voor het winkelaanbod en er is de laatste jaren langzaam maar zeker een positieve kentering te merken in het hart van het district, waardoor de ondernemers en handelaars vertrouwen herwinnen.

“Veilige fietspaden en fietsstallingen zijn voor een groot gedeelte, de verantwoordelijkheid van het district”, aldus schepen Raets.
Dat hebben we uiteraard gehoord. Er is al wel wat gerealiseerd op dat vlak de voorbije jaren, maar alles kan beter. Als fervent gebruiker van de fiets, kijk ik uit naar nieuwe fietspaden, zeker in ’t dorp, waar je nu vaak moet slalommen tussen de dubbel geparkeerde auto’s. Echte fietspaden zijn dan ook te prefereren boven fietssuggestiestroken, want daar is geen niveauverschil met de rijbaan.

Er was nog meer goed nieuws voor fietsend Hoboken. Koen Raets kondigde ook de komst van de Vélo’kes, de Antwerpse huurfietsen, naar Hoboken aan. Tegen eind dit jaar, begin volgend jaar, zullen er in Hoboken een 8-tal velo-stations verspreid over het grondgebied worden opgericht.
Vermits die Vélo’kes ook door toeristen worden gebruikt denken wij al aan een Nello-Véloroute.

Uiteraard keken de deelnemers aan de campagne ook uit naar de prijsuitreiking. Zoals steeds was de hoofdprijs ook nu een fiets. Voor deze editie werd die geleverd door Fietshandel Verstraeten. Daarnaast waren er nog tal van prijzen die de lokale handelaars uit hun eigen assortiment schonken. De handelaars overhandigden zelf hun prijs en stelden ook hun zaak voor.

De hoofdprijs werd gewonnen door Mireille Elslander en overhandigd door UNIZO-voorzitter Marc Daems.

vlnr: Filip Verstraeten ( fietshandelaar), Mireille Elslander (winnares) en Marc Daems ( voorzitter van UNIZO) / Foto © Koen Raets

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.