Laat je (ver)leiden door Fort 8

Een ervaren gids loodst je door onze geschiedenis vanaf de Franse periode tot het begin van de 20ste eeuw en misschien nog wat verder. Waarom werden de forten gebouwd? Wat is een Reduit, wat zijn Krijgsdiensbaarheden? Waarom staat hier een houten huis? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u op zondag 14 augustus tijdens een rondleiding van ongeveer 2 uur gratis een antwoord. De begeleide wandeling vertrekt om 14 uur aan het houten huis, Schansstraat 7.
Omdat het zomer is, zetten de gidsen uitzonderlijk de poort van het fort al vanaf 10 uur ’s morgens open. Je kunt wandelen in de droge gracht, langs de contrescarp. Je bent ook welkom in het bezoekerscentrum waar je een overzicht krijgt van de 8 forten van Brialmont en van de poorten van de Grote Omwalling. In de kantine kan je een drankje nuttigen en zo onze werking ondersteunen. Je bereikt het binnenfort via de Hoofdfrontweg.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.