Nieuwe voetpaden en rijweg Zuidwendelaan en Leigrachtlaan

Foto: Google Earth
De voetpaden en de rijweg van de Zuidwendelaan en Leigrachtlaan worden vernieuwd.

 

De werken worden in fases uitgevoerd. De aannemer start op woensdag 24 augustus en eindigt op dinsdag 29 november 2016. Slecht weer en onvoorziene omstandigheden kunnen de timing opschuiven.
De Zuidwendelaan is een straat met een aantal vertakkingen. In fase een tot zes, van 24 augustus tot 13 oktober, worden de voetpaden en de wegdekken in zes van die vertakkingen vernieuwd. Telkens wordt 1 vertakking afgesloten voor verkeer. Op de rijweg worden nieuwe betonstraatstenen geplaatst. Hierna blijven deze straatdelen telkens nog 10 dagen afgesloten zodat de rijweg kan uitharden.
In fase zeven tot vijftien, van 4 oktober tot 29 november, vernieuwt de aannemer de voetpaden in de andere delen van de Zuidwendelaan en in de Leigrachtlaan. Er wordt telkens aan 1 straatzijde gewerkt. De garages van bewoners zullen dan telkens enkele dagen niet bereikbaar zijn. Als deze werken vlot verlopen en de weersomstandigheden gunstig zijn, volgt de asfaltering van de rijweg eind november.
Het district investeert 507.500 euro in de vernieuwing van de voetpaden, de betonstraatstenen en het asfalt. Ook wordt de bestaande straatverlichting vervangen door LED-verlichting, voor een budget van 41.935 euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.