Hoboken krijgt zijn eigen kleine Waasland

In de Waaslandstraat opent tijdelijk een nieuw plein ingericht door en voor buurtbewoners. De komende vier maanden zullen de bewoners zelf het initiatief verder zetten zodat een positieve evaluatie kan volgen rond de jaarwisseling.
Schepen De Boeck waagt als eerste de sprong naar het nieuwe Waasland

Meer groen en een speelplek voor kinderen
Districtsschepen Tom De Boeck: “Waasland is een project dat ontstaan is nadat enkele bewoners vroegen naar meer groen en een speelplek voor kinderen in hun wijk. Het idee ontstond om een deel van de grote parkeervlakte aan de Waaslandstraat om te vormen tot een echt plein. Samen met het Ministerie van Fantasiebevordering vzw zijn de bewoners erin geslaagd om de voorbije maanden dit project uit te werken. Zo beslissen de bewoners mee over de toekomstige heraanleg van hun wijk. Deze proefopstelling blijft zes maanden staan waarna een evaluatie volgt.”
District Hoboken neemt o.a. de petanquebaan, bloemtorens, afsluiting, afvalbakken en groenopkuis voor zijn rekening.

 

Bewoners leren elkaar beter kennen
Bianca van der Heijden van de vzw Ministerie van Fantasiebevordering: “Van een deel van de parkeergelegenheid van de Waaslandstraat werd een tijdelijk plein gemaakt met zit-en speelgelegenheid en planten- en moestuinierbakken. Omwonenden hielpen mee, overlegden en trakteerden op uitheemse gerechten tijdens de werken. De bewoners leren elkaar beter kennen tijdens buurtactiviteiten georganiseerd door een kersverse wijkraad.”

 

Uitbreiding naar andere pleinen
Bij een positieve evaluatie kan verder worden nagedacht over het behoud van de activiteiten  en/of uitbreiding naar andere pleinen in Hoboken, zoals gesuggereerd in het onderzoek “Langzaam Netwerk Hoboken”.

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.