Lien Vloeberghs – De kleuren van steppe en stad

© Lien Vloeberghs
In april 2015 vertrok Lien Vloeberghs naar Oezbekistan en Tadzjikistan. Oezbekistan en Tadzjikistan bleken op een centrale slagader van de wereld te liggen. Maar tegelijk zijn ze verzand geraakt tussen het woelige Midden-Oosten, het machtige Rusland en het expanderende China.

 

Brochures en reisgidsen schilderen Oezbekistan af als het land bij uitstek waar je de zijderoute kan beleven, met haar verbluffende paleizen, moskee√ęn en medrassa‚Äôs. Maar deze parels van de zijderoute worden omarmd door honderden lagen geschiedenis in de alledaagse levens.
Deze reis resulteert in een knappe tentoonstelling die weinig mensen onberoerd zal laten.
Wanneer:  nog t.e.m. 5 november 2016. Op dinsdag, woensdag en donderdag van 10u00 tot 20u00. Op vrijdag en zaterdag van 10u00 tot 17u00.
Waar: UiThuis Hoboken, Kapelstraat 64
Prijs: gratis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.