Laatste fase werken in Weerstandlaan

Vandaag start de aannemer met het plaatsen van rijbaankussens in de Weerstandlaan in Hoboken ter hoogte van de supermarkt en het kruispunt met de Frieslandstraat. Dit is de laatste fase van de werken in de Weerstandlaan. De straat wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer (rijrichting Hendriklei). In principe zijn de werken half november afgerond.

De voorbije maanden werd het fietspad in de Weerstandlaan heraangelegd in asfalt en werd er in een bijkomende strook voorzien zodat fietsers minder last hebben van dwarsgeparkeerde auto’s dicht tegen het fietspad. Ook het voetpad is vernieuwd. Aan de kruispunten werd de zichtbaarheid verbeterd en werd er in meer groen voorzien.

Nu worden er rijbaankussens geplaatst ter hoogte van de supermarkt en het kruispunt met de Frieslandstraat. Districtsschepen voor publiek domein Tom De Boeck: “Al deze ingrepen moeten de veiligheid voor de voetgangers, fietsers en schoolgaande jeugd sterk verbeteren. De straat wordt smaller en wordt zone 30. De fietsers hebben bovendien minder hinder van de geparkeerde wagens en de zichtbaarheid aan de hoeken verbetert. Tot slot wordt door het aanleggen van de rijbaankussens ook de zone 30 afgedwongen. De werken gingen vlotter dan verwacht. De werf was voorzien tot eind 2016 maar we verwachten dat ze klaar zijn half november.”

Het project kost 600 000 euro, waarvan het grootste deel door het district wordt gedragen. Voor de verkeersremmende ingrepen werd 80 000 euro voorzien vanuit de stad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.