Op stap met Nello en Patrasche

Nello en Patrasche waren de allerbeste vrienden, maar ze leefden in een wereld die zich niets van ze aantrok.
Nello was een stevige Vlaamse jongen, Patrasche was een grote Vlaamse trekhond. Alhoewel ze op bijna dezelfde dag geboren waren, verschilden ze toch erg in leeftijd. Nello was nog een klein kind toen Patrasche al een volwassen hond was. Dat maakte evenwel niets uit, ze waren zo goed als onafscheidelijk. 

Zo begint “A Dog of Flanders” van Ouida, pseudoniem van Marie-Louise de la Ram√©e. Met deze korte passage uit het boek leidde schepen Koen Raets de prijsuitreiking van de wandelzoektocht van het Nello’s Droomgenootschap in.
“Nello en Patrasche zijn symbolen van trouw en vriendschap en onvoorwaardelijke liefde, en we mogen geen angst hebben om dit mooie verhaal te delen met de andere belangrijke plaats in het boek: Antwerpen. Straks zal daar ook een beeld van het tweetal te bewonderen zijn bij de kathedraal”. En hij vervolgde: “Als enige district zal Hoboken met de producten die naar de romanfiguren werden genoemd, straks op de grote kerstmarkt van de stad staan pronken en zich promoten als het meest groene en het meest dynamische district.” “Op 10 december moet de Hobokenaar massaal naar de onthulling van het beeld komen”, rondde hij af.

Na de gelegenheidstoespraak van de schepen, was Fons Verschaeren van het Nello’s Droomgenootschap aan de beurt. Hij begon met enkele statistische gegevens weer te geven: 500 formulieren, 142 antwoorden, 20 foutloos…. Bij de kinderen 9 deelnemertjes die allemaal een foutloos parcours aflegden.

Aan de hand van een mooie powerpoint presentatie werden dan de juiste antwoorden overlopen. De aanwezigen volgden minutieus in de brochure. En dan: de prijsuitreiking. Hiervoor kreeg Fons de assistentie van voorzitster Daisy De Maere.

Op stap gaan met Nello en Patrasche loont dus. Negen kinderen en tien volwassen deelnemers vielen in de prijzen.

Het gevorderde uur maakte dat van de negen jonge deelnemertjes er slechts één aanwezig was: de 11-jarige Ella Coenegrachts, die hier met haar prijs staat te glunderen.

Bij de volwassenen ging de hoofdprijs naar Kris van Honsté. Uit 20 juiste inzendingen kwam hij als eerste uit de bus. Het was zijn echtgenote die de prijs in ontvangst nam: een mand vol lekkere Nello en Patrasche producten.
Ook Kelly Delsupehe,  Arlette Hermans, Robert Cools, Carina Van Laarhoven, Ronald Verreydt, Hilde Heylen, Marie Jeanne Van Hauwaert, Gust Versmissen en François Rens kregen fijne cadeautjes.
Alle winnaars van harte proficiat et de puike prestatie.

De maker van de powerpoint presentatie Marcel Heirman, legde ook een foutloos parcours af, maar eindigde niet bij de 10 winnaars. Hij werd daarom apart beloond.
Tenslotte was er een flinke fles wijn voor schepen Raets om de goede samenwerking te bezegelen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.