Heropwaardering buurtpleintje Weerstandlaan

Het buurtpleintje op een perceel naast basisschool De Schakel in de Weerstandlaan in Hoboken wordt vernieuwd. Naast de moestuin komen er een petanquebaan en klimparcours. De eerste fase van de werken is gestart op donderdag 1 december en duurt 2 tot 3 werkdagen.

Basisschool De Schakel van het gemeenschapsonderwijs (GO!) gaf het perceel in de Weerstandlaan in bruikleen aan het district. De helft is al in gebruik als moestuin. Vzw Samenlevingsopbouw die al een tuinwerking heeft, heeft de aanleg en coördinatie daarvan op zich genomen. Ze zullen ook de buurt betrekken bij het bewerken van de tuin.

Op de andere helft laat het district een petanqueveldje aanleggen. Er komen ook 2 zitbanken. Tussen de bomen komt ten slotte een klimparcours voor kinderen.
Districtsvoorzitter Kathelijne Toen: ‚ÄúHoewel Hoboken een groen district is, is er niet zoveel groen in Hoboken-Noord, we moeten daarom inzetten op wat er is. Dit buurtpleintje is een engagement naar jongeren, ouderen en buurtbewoners: zij kunnen samen gebruik maken van de mogelijkheden die hier komen. Op een ontspannen manier kunnen hier bruggen gebouwd worden.‚ÄĚ
Het district opent het vernieuwde pleintje feestelijk als alles klaar is, samen met basisschool De Schakel van het gemeenschapsonderwijs (GO!).
De eerste fase van de werken is gestart op donderdag 1 december en duurt slechts 2 tot 3 dagen. Er wordt nu begonnen met de aanleg van het klimparcours. De petanquebaan en de banken komen er begin volgend jaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.