Verkeersveiligheid Aartselaarstraat

De voetpaden in het gedeelte van de Aartselaarstraat in Hoboken tussen de Windmolenstraat en de Gandhilaan worden heraangelegd. In functie van de verkeersveiligheid wordt het bestaande verkeersplateau verlegd en laat het district ook een rijbaankussen en een extra verkeersplateau plaatsen. Er komen bovendien meer parkeerplaatsen. De werken starten op 5 december. De eerste twee fases duren tot eind december 2016. De volgende fases starten eind januari 2017.
Op het kruispunt van de Aartselaarstraat met de Windmolenstraat verlegt de aannemer het verkeersplateau een stukje naar de noordzijde van de straat om de verkeersveiligheid te verhogen.
Daaropvolgend wordt het voetpad vanaf de huisnummers 168 tot en met 208 heraangelegd. Ook de bestaande ‚Äėchicane‚Äô wordt aangepakt en de parkeerplaatsen verhuizen naar de overzijde. Hierdoor komen er meer parkeerplaatsen.
Eind januari 2017 wordt gestart met de heraanleg van het voetpad vanaf huisnummer 195 tot en met 211. Op het kruispunt van de Aartselaarstraat met de Gandhilaan legt de aannemer in februari vervolgens een verkeersplateau aan. Tot slot komt er op de rijbaan ter hoogte van huisnummer 203 een rijbaankussen. In dezelfde fase plaatst de aannemer ook paaltjes om de veiligheid te verhogen. In principe eindigen de werken op 8 maart 2017.
Fasering en timing
  • Fase 1: kruispunt Aartselaarstraat – Windmolenstraat, van 5 tot 10 december
  • Fase 2: voetpad Aartselaarstraat 168-208, van 12 tot 23 december
  • Fase 3: voetpad Aartselaarstraat 195-211, van 30 januari tot 9 februari 2017
  • Fase 4: kruispunt Aartselaarstraat – Gandhilaan, van 9 tot 20 februari 2017
  • Fase 5: plaatsen rijbaankussen en paaltjes, van 21 februari tot 8 maart 2017

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.