Gezocht: meester-soepkok

Na het grote succes van ‘Héél Zorgbedrijf Bakt!’ in het voorjaar van 2016 lanceren de diensten- en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen dit jaar ‘Héél Zorgbedrijf Kookt! – de soepeditie’. Senioren uit de dienstencentra en woonzorgcentra duiken met hun team de keuken in om de lekkerste soep op tafel te toveren.

Ook dit jaar organiseert Zorgbedrijf Antwerpen een kookwedstrijd voor de senioren van de dienstencentra en woonzorgcentra. In deze editie gaat Zorgbedrijf Antwerpen op zoek naar de meester-soepkok. Net als vorige keer wordt het winnende gerecht geserveerd in alle dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen.

 

4 rondes
In 4 rondes nemen de deelnemende teams van ‘Heel Zorgbedrijf Kookt! – de soepeditie’ het tegen elkaar op. Telkens bereiden ze een soep met een ander thema:
  • dinsdag 21 maart: Soep met ballen (maaltijdsoep)
  • dinsdag 25 april: Soep om mee uit te pakken (feestelijke soep)
  • dinsdag 16 mei: Soep met een klare kijk (heldere soep)
  • dinsdag 20 juni: Soep voor warme dagen (koude soep)

 

Winnaar
De jury beoordeelt de soep op basis van smaak, originaliteit, presentatie en moeilijkheidsgraad. Na de laatste ronde op dinsdag 20 juni worden alle punten opgeteld en wordt het team met de hoogste score uitgeroepen tot ‘Meesterkok van Zorgbedrijf Antwerpen’.
Het recept van het winnende team zal op vrijdag 30 juni als voorgerecht in alle dienstencentra en woonzorgcentra geserveerd worden.
Praktisch
  • Inschrijven is gratis.
  • Senioren die interesse hebben, kunnen zich uiterlijk op maandag 27 februari individueel of met een team inschrijven bij een dienstencentrum of woonzorgcentrum in hun buurt.
  • Alle 42 dienstencentra en 17 woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen kunnen met 2 teams inschrijven, met telkens 1 teamleider. De ingeschreven teams engageren zich om deel te nemen aan de 4 rondes.
  • Alle info staat op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/heelzorgbedrijfkookt.

 

Meester-soepkok in de centra voor jeugdzorg
Nieuw in deze editie is dat ook de centra voor jeugdzorg van Zorgbedrijf Antwerpen deelnemen. Voor de kinderen en jongeren is er een aparte wedstrijd: zij nemen het tegen elkaar op, niet tegen de senioren. Ook bij de centra van jeugdzorg wordt één team uitgeroepen tot Meester-soepkok.
De wedstrijd bij de centra van jeugdzorg verloopt intern bij Zorgbedrijf Antwerpen. Hiervoor is inschrijven dus niet mogelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.