Sacrale vertelsels uit de volksmond

‘Sacrale vertelsels uit de volksmond’ is de nieuwe solovoorstelling van Jenne Decleir. Hij duikt in het verleden om het heden te ontraadselen aan de hand van een reeks hilarische vertellingen waarin dieren zich gedragen als mensen en mensen als goden. God probeert zijn creatie in toom te houden, maar soms voegt hij er gewoon nog meer chaos aan toe. Alles draait rond begrippen als macht en geloof – of is het goedgelovigheid?

Het zijn niet de gekende parabels uit de bijbel die aan bod komen maar de versies zoals die werden doorgegeven in de volksmond. De Italiaanse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Dario Fo (+ 2016)  herschreef deze parabels uit oude tradities in zijn typerende, groteske stijl, vol satire en humor. Jenne interpreteert ze op zijn manier en zijn livemuziek klinkt als een straffe noot door alles heen. Het resultaat is een ludiek stukje theater dat de toeschouwers aanzet om naar zichzelf te kijken. De absurde verhalen bevatten immers een diepe waarheid.
Een greep uit de verhalen: het varken jaagt de illusie na van een paradijs en ziet niet wat er voor zijn neus ligt. Abraham krijgt onverwachts de les gespeld door zijn zoon Isaak. De adelaar denkt dat hij het allemaal voor elkaar heeft omdat hij het embleem is van de Groten der Aarde. Hij moet echter het onderspit delven voor een mestkever. Het is geweten dat zotten de waarheid spreken. Daarom trekt de Zot een wijze conclusie uit de chaos op onze aardbol.

Wanneer: zaterdag 4 februari om 20u
Waar: Gravenhof, Louisalei 7
Prijs: kassa 9 euro. Voorverkoop 7 euro. VT statuut 2 euro.
Tickets: hier te bestellen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.