Nieuw inkomensgerelateerd kinderdagverblijf

Infano vzw opent in Hoboken een nieuw kinderdagverblijf met de steun van stad Antwerpen. Het Zonnetje biedt plaats aan 18 kinderen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Tegen het einde van deze bestuursperiode (eind 2018) wil de stad Antwerpen het tekort aan kinderopvang wegwerken en de Barcelonanorm halen. Deze norm stelt dat er per 100 kinderen 33 opvangplaatsen moeten zijn. Vooral de vraag naar inkomensgerelateerde opvang is groot. De stad maakt daarom opnieuw budget vrij om aan deze noden tegemoet te komen.
Het Zonnetje Hoboken is een van de nieuwe kinderdagverblijven die kunnen opstarten dankzij de middelen van het Antwerpse stadsbestuur. Het initiatief is gelegen in de Leopoldlei 114 en biedt plaats aan 18 kindjes van 0 tot 3 jaar. Dit is reeds de vierde vestiging van Infano vzw in de stad Antwerpen.
‚ÄúIk ben ontzettend blij dat Infano vzw de deuren opent van haar vierde pand in onze stad. Samen hebben we een stap in de goede richting gezet bij het aanbieden van kwalitatieve kinderopvang voor onze inwoners en komen we dichter bij de Barcelonanorm. Ik ben ervan overtuigd dat er nog vele initiatieven zoals dat van Infano zullen volgen!‚ÄĚ zegt schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud.
Er zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar. (Toekomstige) ouders kunnen hun kindje inschrijven via www.infano.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.