Vraag uw reispas en kids-ID op tijd aan

Wie in de paasvakantie op reis gaat naar het buitenland heeft mogelijk nog een reispas of kids-ID nodig. Beide documenten moeten tijdig aangevraagd worden. Dat kan in elk stadsloket, na afspraak via www.antwerpen.be of  03 22 11 333.

Reispas
In sommige landen is een internationaal paspoort (reispas) nodig. Reispassen (voor volwassenen) die vanaf vandaag worden aangevraagd zijn zeven jaar geldig. De stad Antwerpen reikt biometrische paspoorten uit. Daarop staan naast de handtekening en foto van de aanvrager, ook zijn vingerafdrukken. Wie een nieuwe reispas moet hebben, maakt het best snel een afspraak bij een stadsloket naar keuze. Het paspoort aanvragen en afhalen, gebeurt bij hetzelfde stadsloket. De aanvraagtijd voor een reispas kan oplopen tot drie weken.
Praktisch
• Afspraken kunnen gemaakt worden via www.antwerpen.be/afspraak of 03 22 11 333.
• De oude reispas wordt ingeleverd als de nieuwe wordt uitgegeven.
• De aanvrager neemt een recente kleurenpasfoto (gesloten mond en neutrale gezichtsuitdrukking) met witte achtergrond mee. Elk stadsloket is uitgerust met een handige fotocabine waarin burgers correcte pasfoto’s kunnen nemen. Zes pasfoto’s kosten 5 euro. Betalen kan met Bancontact of gepast geld. De fotocabine is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.
• Een reispas voor minderjarigen kost 35 euro, meerderjarigen betalen 70 euro. Dit bedrag is bij voorkeur elektronisch te betalen met Bancontact of een kredietkaart.

 

Kids-ID
De kids-ID is een reisdocument om de identiteit van een kind te bewijzen. Het dient voor kinderen tot 12 jaar en wordt alleen op aanvraag afgeleverd aan een stadsloket (op afspraak). Ook hier is het aangeraden het document tijdig aan te vragen: de aanvraagtijd bedraagt normaal gezien twee weken maar kan tijdens drukke periodes oplopen tot drie weken.
De kids-ID is geldig in Europa en in landen waar geen internationaal paspoort verplicht is. Kinderen die al een internationaal paspoort hebben, hebben geen kids-ID nodig. De kids-ID kost 6,30 euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.