Rioleringswerken Lichtenberglaan

In de Lichtenberglaan in Hoboken wordt vanaf maandag 6 maart de bestaande gemengde riolering vervangen door een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. De werken nemen 60 werkdagen in beslag. De hinder wordt voor buurtbewoners tot een minimum beperkt en er is een omleiding via de Jules Destréestraat en de Dr. Van Raesstraat.

 

De Lichtenberglaan in Hoboken krijgt een gescheiden rioleringsstelsel waarbij afvalwater en regenwater in afzonderlijke leidingen afgevoerd worden. Dat betekent dat de woningen in de straat afgekoppeld moeten worden van de bestaande riolering, om opnieuw aan te sluiten op het nieuwe, gescheiden stelsel. Daarna wordt de wegenis terug hersteld naar de bestaande toestand.
De hinder door de werken wordt voor de bewoners zo beperkt mogelijk gehouden. Bewoners kunnen hun woning ’s avond en na de werkuren altijd met de auto bereiken. Op momenten dat de aannemer aan het werk is, kan dat iets moeilijker zijn. Om de bereikbaarheid te maximaliseren wordt er “minder-hinder”- steenslag gebruikt. Te voet zullen de woningen altijd bereikbaar zijn.
Er wordt in een omleiding voorzien via de Jules Destréestraat en de Dr. Van Raesstraat.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.