Op boekenjacht onder de lentezon

Boekenjagen in het park van Hoboken. Foto door Helena Blyweert

Heb jij al gehoord van de Facebookgroep De boekenjagers? Het is een groeiende groep boekenliefhebbers die boeken verstopt en vindt over heel Vlaanderen, en nu krijgen ook de Hobokenaren de smaak te pakken.

Als je per toeval eenzame literatuur spotte op een ongewone plek, dan was dat zonder twijfel het werk van De Boekenjagers, een groep avontuurlijke lezers die jagen op leesvoer en het daarna weer verstoppen. De Facebookgroep telt ongeveer 19.000 leden en groeit elke dag, ook in Hoboken. 

Zo werkt het: De leden kiezen een boek uit dat ze graag met iemand delen, zoeken een geschikte locatie om het boek te verstoppen en plaatsen daarna een bericht met een foto en hint in de Facebookgroep. Dan is het aan de andere leden om het boek te vinden, te lezen en misschien op hun beurt weer te verstoppen.

Wil jij ook gaan speuren in de lentezon? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. In de Facebookgroep geven leden tips over waar ze hun boek verstopt hebben. Als je in de zoekfunctie ‘Hoboken’ invoert, vind je alle berichten van leden die over ons district gaan. En zo kan je meteen op jacht. 

Als je zelf boek hebt dat je graag aan iemand anders gunt, kan je het natuurlijk ook verstoppen en een hint plaatsen in de groep. Het park van Hoboken, een parking, een speeltuin, … allemaal kunnen ze dienst doen als jachtlocaties.

Veel leesplezier!
www.hallohelena.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.