Buurtpleintje wordt schakel tussen jong en oud

Het district Hoboken liet op het pleintje naast basisschool De Schakel een petanqueveldje en klimparcours aanleggen. Er werden ook zitbanken geplaatst. Op woensdag 29 maart opende het district het pleintje met een buurtfeest.

Basisschool De Schakel van het gemeenschapsonderwijs (GO!) gaf het perceel in de Weerstandlaan in bruikleen aan het district Hoboken. De helft is in gebruik als moestuin. Vzw Samenlevingsopbouw die al een tuinwerking heeft, nam de aanleg en coördinatie daarvan op zich. Ze willen de buurt betrekken bij het bewerken van de tuin.


“Wat groeit er in mijnen hof?”

 
Het district staat in voor het onderhoud van het pleintje. Voor de tuin betekent dat het aanvoeren van grote hoeveelheden teelaarde en het laten snoeien van de bomen. Naar verluidt wordt er ook een nieuwe shelter voorzien. Vuilbakken moeten gebruikers van het terrein aanzetten om het ook schoon te houden.

Naast deze tuin is een hondenloopzone gemaakt. De panelen en borden die baasjes met honden er naartoe moeten leiden, zijn besteld en worden eerstdaags geplaatst. Op de andere helft liet het district een petanqueveldje aanleggen. Daarnaast werden zitbanken geplaatst met een lage haag ervoor. Tussen de bomen liet het district ten slotte een klimparcours voor kinderen maken.


De kleinsten hebben wat hulp van mama nodig

 

Districtsvoorzitter Kathelijne Toen: “Hoewel Hoboken een groen district is, is er niet zoveel groen in Hoboken-Noord, we moeten daarom inzetten op wat er is. Dit buurtpleintje is een engagement naar jongeren, ouderen en buurtbewoners: zij kunnen samen gebruikmaken van de mogelijkheden die hier komen. Op een ontspannen manier kunnen hier bruggen gebouwd worden.”


Lintje knippen

 

Lintje vasthouden

Samenlevingsopbouw was voor de gelegenheid aan het werk in de moestuin, waar aanwezigen een kijkje konden nemen. Geïnteresseerden met groene vingers mochten een potje met radijsjes of rucolazaadjes meenemen.

Kinderen openden het terrein met het zoeken van paaseitjes. Vele handjes maakten licht werk. De eitjes werden snel gevonden. Daarna werden allerhande speeltuigen aangevoerd, en kon er gevoetbald worden op het mobiele pannafield dat speciaal voor de opening werd opgesteld.

Balletje trappen op het mobiele pannafield

De jeugddienst was aanwezig om de spelende kinderen te begeleiden. Hondeneigenaars kregen van
het district een kokertje mee om een voorraadje poepzakjes in op te bergen.

Districtsburgemeester Kathelijne Toen speelde tenslotte een partijtje petanque met Lars Van Santvoort, directeur van Basisschool De Schakel.

De buurtbewoners keken toe en zagen dat het goed was.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.