Zon….. zomer….zomersalon

 

Als de zomerzon op de hoofden beukt, verlangt elke Hobokenaar naar de koelte van een fris drankje op een leuk terras. Sinds enkele weken kunnen we hiervoor opnieuw terecht in de Oranjerie van park Sorghvliedt. Mogelijk is het de laatste keer dat hier een zomerbar komt, want in een van de koetshuizen zou permanent een café komen. Niet getreurd, tot eind september ontvangen Koen en Nathalie hun klanten graag in hun zomersalon en terras in het park.

 

 

Met als enige ervaring een studentenjob bij de Nederlandse horecaketen La Place, een diploma Marketing en een gemeenschappelijke passie voor eten, gingen zij de uitdaging aan en stelden zij zich kandidaat voor de zomerbar. Koen had in een nieuwsbrief van ‘Ondernemen in Antwerpen’ gelezen dat er een uitbater voor de Oranjerie werd gezocht en op weg naar hun winterse vakantiebestemming legde hij het idee voor aan zijn vriendin, die tot zijn grote verwondering, onmiddellijk instemde. Hun kandidatuur werd op de valreep ingediend en met ruime voorsprong goed bevonden.

Geen kitsch, geen quatsch, maar eenvoud in inrichting en aanbod. Door gebruik van hout in het interieur wordt het park a.h.w. naar binnen gehaald. Zitkussens en een heus salon zorgen voor een huiselijke sfeer.

 

Het aanbod op de kaart is niet overdadig maar toch zeer verscheiden, met heel wat home made bereidingen. ¬†“Eigenlijk bieden we aan wat we zelf graag lusten”, verklaart Koen hun keuze. “Hoboken is een fairtrade district ¬†en daarom werd gevraagd ook fairtrade producten te voorzien. Wij hebben wereldwijnen, ¬†fruitsapjes, thee en koffie uit eerlijke handel”. Er staan ook lokale producten op de kaart: voorlopig enkel Nello’s blond en Patrasche, maar binnenkort is er ook Graaf van het vat. En bij een drankje hoort een knabbel, al wordt die al wel eens vergeten”.

 

De home made limonade en munt ice tea werden getest en goed bevonden, evenals de Franse en de Italiaanse croques. “En er wordt in de mate van het mogelijke rekening gehouden met het dieet van de klanten ” , aldus een tevreden Veerle Van Damme, “dat kom je in dit soort gelegenheden maar zelden tegen “.

Het zomersalon is open:

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.