Wandelen voor meer groen

Caroline Wijckmans verwelkomt

Ondanks de warmte, het verlengde weekend en het wat ongelukkig gekozen aanvangsuur, verscheen er toch een groep gegadigden aan de start van de wandeling langs de groene Zuidelijke kamers. Antwerps schepen Rob Van de Velde lichtte het belang van het Groenplan voor Antwerpen toe. Want belangrijk is het wel degelijk. “Zowat 48% van Antwerpen is groen of blauw gekleurd, en toch weet de Antwerpenaar helemaal niet veel af van zijn groene omgeving. De gebouwen van de stad zijn bekend, de groenzones zijn dat veel minder”, aldus Van de Velde.

Kathelijne Toen en stadsschepen Rob Van de Velde onthullen

“Dat moet veranderen. De Antwerpenaar kan het Groenplan ontdekken met wandelingen doorheen veertien landschappen. Elke tocht biedt leerrijke weetjes over het gebied, toont de mooiste groene plekken en voert de wandelaar langs de punten die de stad wil verbeteren.
Vanwaar de benaming Zuidelijke kamers? Ooit vormde het landschap van dit gebied één geheel, maar o.m. door de aanleg van wegen geraakte het verdeeld en ontstonden er afzonderlijke groene kamers. Het Groenplan zal er hier op gericht zijn die eenheid opnieuw te versterken.

Aan het vertrekpunt van de 14 wandelingen, staat een ‘infototem’. Zo is de startplaats overal gemakkelijk herkenbaar.
Het waren districtsburgemeester Kathelijne Toen en stadsschepen Rob Van de Velde die het Hobokens exemplaar plechtig onthulden. En dan werd de start gegeven voor de eigenlijke wandeling van een goede 6 km.

Het was voorbij  20.45u toen de wandelaars hun eindpunt, het Zomersalon in park Sorghvliedt bereikten. De weergoden waren de organisatoren goed gezind. Het is heel de dag droog gebleven. Het voorspelde onweer bleef gelukkig achterwege.

Meer info over het Groenplan en de wandelingen vind je hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.