Alle Remmen los…. en stemmen maar voor dit bedrijf uit Hoboken

Dit jaar zijn de broers Remmen van het restauratie Atelier Remmen in de Wolkammerij geselecteerd als laureaten van de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker om de ambachtelijke sector te promoten.

Klaas en Martijn Remmen zijn één van de 10 laureaten die kans maken op de Publieksprijs voor de favoriete ambachtsman.

Zij werden als tweeling geboren op 29 juli 1988. Al van jongs af zijn ze gefascineerd door geschiedenis, techniek, wetenschap en curiositeiten. Ze verzamelden stenen en mineralen, herstelden oude brommers en maakten opmerkelijke creaties. Hun fascinatie voor materialen en eigenaardigheden vormt het uitgangspunt voor hun ondernemerschap.​

Tijdens zijn middelbare school werd Klaas gebeten door de technieken van metaalbewerking terwijl Martijn opleiding meubelmaker ging volgen in het avondonderwijs. Ze besloten onze passie te concretiseren en kozen allebei voor de opleiding Conservatie en Restauratie te Antwerpen, Martijn met een specialisatie in hout, Klaas in metalen. Tijdens hun studentenjaren kregen ze inzicht in materialenleer, kunstgeschiedenis en wetenschappelijke onderzoekstechnieken, ervaring die ze dagelijks toepassen in onze niche-branche.

Naast het volgen van avondopleidingen lassen, smeden en andere metaalbewerkingstechnieken beet Klaas zich vast in een immer durende studie naar ‘Wootz’ en andere historische metalen. Martijn volgde bijkomend de masteropleiding ‘Monumenten- en Landschapzorg’ aan de Universiteit Antwerpen en een uitwisseling aan de ‘Università degli studi di Genova’.

Ze studeerden beiden af met onderscheiding en met enorm veel zin om zelfstandig aan de slag te gaan. En dus huurden ze samen een kleine werkplaats in bedrijvencentrum ‘de Wolkammerij’ in Hoboken. Na drie jaar (in 2016), sloegen ze de handen in elkaar en lanceerden ze hun gezamenlijk bedrijf onder de naam REMMEN. We werden lid van de beroepsvereniging voor conservators-restaurateurs van kunstvoorwerpen APROA-BRK en erkend als ambachtelijk bedrijf door FOD economie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.