Stedelijke parken gesloten wegens storm

Alle stedelijke parken worden in de loop van deze voormiddag wegens de voorspelde storm gesloten. Ze blijven dicht tot woensdagochtend 6 uur.

De laatste weersvoorspellingen kondigen een storm aan. Het KMI geeft voor Antwerpen een code oranje van dinsdagmiddag tot dinsdagnacht. Dat betekent hevige rukwinden rond de 100 kilometer per uur en kans op ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom besliste de stad om de stedelijke parken en enkele begraafplaatsen tijdelijk te sluiten.

In de stedelijke parken is de kans op afbrekende takken te groot, waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden.

In alle stedelijke parken heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Waar mogelijk worden aan hoofdingangen infoborden en hekwerken geplaatst.

De begraafplaatsen blijven wel open. Enkel het beukenbos en het Engels bos op het Schoonselhof wordt afgesloten voor het publiek. Begraafplaats Silsburg wordt ook gesloten, uitvaarten worden wel toegelaten.

In principe gaan alle locaties woensdagochtend terug open.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.