Galland Hoboken: Kunst-zinnig-verbinden

We kregen reeds enkele malen de vraag wat voor winkeltje dat nu eigenlijk is aan de Berkenrodelei nummer 74. Nieuwsgierig als we zijn hier op de redactie gingen we gewoon eens op bezoek.
Aldaar aangekomen werden we warm en enthousiast onthaald door bezieler Ann Galland.

 

Ann Galland werd geboren op 12 december 1965. Haar lagere- & middelbare schoolcarrière doorliep ze in een Steinerschool te Antwerpen. Na een licentiaatsopleiding Orthopedagogie te Leuven, werkte Ann 8 jaar in dit gebied met als hoofdinteresse kinderen met gedrags- & opvoedingsproblemen en mensen met autisme spectrum stoornissen.

Ann Galland

Dé creatieve duizendpoot die onuitputtelijk lijkt wat betreft creaties met wol, zijde, vilt en alles wat daaraan vastzit, in de buurt komt of kan verbonden worden. Ann Galland creeërt 100% unieke stukken die telkens weer verbazen in detail en afwerking. ‘Kunst zinnig verbinden’ is haar motto en haar ijver onbegrensd. Inspirerend & artistiek in één persoon, de allermooiste, creatieve workshops en inspiratiebron in de verre Antwerpse omgeving. Ze leert mensen verbindingen maken met een enthousiasme waarvan vèlen slechts kunnen dromen.

“Basisuitgangspunt is dat mensen een plek hebben binnen de drukte van de maatschappij waar ze tot rust kunnen komen via het creatieve. Er zijn in deze moderne tijden zoveel indrukken die op ons afkomen dat mensen zich, vaak uit overleving, haast niet meer kunnen verbinden met de dingen. Daar wil ik aan werken. Een plek aanbieden waar mensen zonder stress, bij een tas thee en koekje een cursus volgen of gewoon iets moois creëren.”

Ann werkt vooral met wol, alles wat je met wol kan doen behalve het klassieke breien en haken. Zo maakt ze bijvoorbeeld heuse schilderijen door verschillende laagjes wol op elkaar aan te brengen.
Workshops
Zonnekindpoppen: poppen die passen bij de verschillende leeftijdsfasen van het kind. Ze worden met de hand gemaakt van natuurlijke materialen zoals: katoen (flanel, velours, tricot) linnen, zijde en wol. De vulling bestaat uit schapenwol. Deze poppen zijn echte speelpoppen. De volledige waaier van zonnekindpoppen wordt onderverdeeld in verschillende lessenreeksen, die onafhankelijk van elkaar kunnen gevolgd worden.
 
Wolvilten: is voor velen geen onbekend fenomeen meer. Als één van de oudste technieken om textiel mee te vervaardigen is het de laatste tijd geëvolueerd naar een techniek waar je 1001 verschillende toepassingsmogelijkheden mee hebt. Kortom je kan er wondermooie dingen mee vervaardigen zowel binnen design, functionele objecten, als kleding en sprookjesachtige elementen.
Prikvilten of droogvilten: met de viltnaald (naald met kleine weerhaakjes) en een prikmatje hechten we wol in elkaar waardoor er allerlei figuren (dieren, kabouters, engelen,…) kunnen ontstaan of een schilderachtig tafereel.
Naai – wolwikkel & combinatiecursussen: met wikkel en afbindtechnieken kan je van sprookjeswol (gekleurde gekaarde wol) allerlei driedimensionale figuren of wandkleden en/of decoratieve elementen maken. De techniek is heel eenvoudig en door iedereen aan te leren. Daarnaast combineren we deze cursussen vaak met wat nat vilten of droogvilten afhankelijk van het resultaat dat we beogen.

Workshops voor kinderen: tijdens de vakanties zijn er regelmatig workshops voor kinderen van bepaalde leeftijdsgroepen. We prikvilten een klein wandkleedje, vilten sfeervolle lichtjes of gaan aan de slag met verschillende technieken om de herfst in huis te halen.

Voor meer informatie over deze workshops kan u terecht op www.anngalland.be, info@anngalland.be of via 0486 53 83 26. Uiteraard mag u ook altijd binnenspringen tijdens de openingsuren aan de Berkenrodelei 74.

 

Wonderling 2017
Wonderling begint aan het stationnetje in de Berkenrodelei te Hoboken..
Een verhaal dat zich langzaam ontvouwt…
Een gesponnen draad die de weg wijst naar…
Een wereld waar het aan jezelf ligt wat je wil zien, wil voelen, wil proeven en ervaren…
Een ontdekkingstocht vol fantasie die je mee loodst samen met “wonderlinge’ reisgenoten naar een plek waar je voor even, of voor langere tijd kan vertoeven..
Waar je kan verwonderen, kan genieten met al je zintuigen en vooral ook gezellig kan ontspannen. Zowel voor jong als oud… Want zintuigen willen altijd wel bespeeld worden..
Het creatief Atelier van Ann Galland met haar handgemaakte werken en de tuin daarachter staan open om je te laten verrassen. Maar ook een expositie van de kunstwerken van Magali Perbal zullen te bewonderen zijn.
Volg hiervoor geregeld de kleine aanwijzingen die op de Wonderling Facebook en/of website zullen worden bijgevoegd..
Er zijn diverse drankjes en kleurig smakende cocktails te verkrijgen maar ook lekkers zoals ijsjes, pannenkoeken en bijzondere hapjes.  Deze hapjes worden bereid door‘Rolling Stupa’ een food truck waarvan Stupa de betekenis is voor Nepalese tempel waar men rust vindt en helemaal happy wordt. Hun gerechten spelen in op onze papillen als smaak bommetjes met fijne explosies aan proef ervaringen.
Maar de tuin heeft mogelijk nog meer in petto..
Wie er zin in heeft, om zintuiglijk te ZIJN die moet gewoon komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.