De zomer van fort 8.

© Peter De Vos

Het is zomer, en dat voel je. De temperatuur varieert van warm tot extreem heet en zowat iedereen zoekt verkoeling. Die heeft fort 8 in de aanbieding, gratis en voor niks. Tijdens de vakantiemaanden kan u er vanaf 2 juli elke zondag tussen 13 en 17 uur terecht.

Het aanbod:

1. De koelte van het bezoekerscentrum.
In het pas vernieuwde bezoekerscentrum vind je foto’s en informatie over de forten van Brialmont en de Grote Omwalling. Je kunt er eveneens foto’s van de begindagen van de Groote Oorlog, bekijken toen Antwerpen nog Reduit Nationale van Belgi√ę was. Op een TV-scherm beleef je het fort virtueel. GRATIS

2. De koelte en de stilte van de tentoonstelling “Sporen van de Groote Oorlog”, met foto’s van Frank Lambrechts, van schans 16 in Wilrijk tot de IJzertoren in Diksmuide. GRATIS

3. Schoon volk. Stan Van Samang in fort 8? JAWEL! Op de binnenkoer van het fort hangen meer dan 60 foto’s op groot formaat van FrontView Magazine. Misschien hangt jouw idool hier ook wel ergens rond. GRATIS

Stan Van Samang (© Frank Lambrechts)

4. Rondleiding. Op 9 juli en  13 augustus is er de maandelijkse historische wandeling. Zoals gewoonlijk start die aan het houten huis van de Schansstraat om 14 uur. De wandeling duurt ca. 2,5 uur. GRATIS

5. Leescafé. Breng zelf een boek mee of maak gebruik van de leen- en ruilboekenkast. GRATIS

Fort 8 maakt je zomer !

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.