Hoboken gaat voor sportief deze zomer

Het belooft een sportieve zomer te worden in Hoboken, met zowel avontuurlijke en extra-intensieve als intellectuele sporten. Er komen een tijdelijk skateterrein, een bootcamp op zaterdag en schaakpartijtjes en -tornooien op vrijdag.

In Hoboken opent zaterdag 1 juli een tijdelijk skateterrein. Vorig jaar was er al een tijdelijk skateterrein aan het Polderplein. Dit jaar is het Majoor Maelfaitplein aan de beurt. Gedurende de hele maand juli komen er een vijftal skatetoestellen te staan, geschikt voor beginners die hun skateboardtrucs willen verbeteren. Jong en oud kan er terecht. Zaterdag 1 juli opent het terrein om 14 uur met een klein feestje. Hobokenaars krijgen een drankje en een lesgever geeft tips en tricks aan de durvers. Skatemateriaal is die dag ter plaatse gratis verkrijgbaar.

Voor Hobokenaars die graag een intensieve work-out hebben, is er elke zaterdag in juli om 10 uur een gratis bootcamp, een cardio- en spierkracht-work-out. Vooraf inschrijven is niet nodig. Plaats van afspraak is steeds voor het kasteel Sorghvliedt in het gelijknamige park.

Voor de denksporters zet de lokale schaakkring dan weer alle vrijdagavonden de deuren open. Liefhebbers kunnen er een partijtje schaken of deelnemen aan een tornooi over 5 ronden. Schaken bij Schaakkring Moretus kan telkens vanaf 20 uur in de Schansstraat 9.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.