Meerlenhoflaan wordt vernieuwd

De Meerlenhoflaan in Hoboken wordt volledig vernieuwd. De werken starten op 7 augustus.

Zowel de rijweg als de voetpaden in de Meerlenhoflaan worden heraangelegd. Er komt een nieuwe parkeerstrook in kasseien, de voetpaden worden verbreed en er komen 3 verkeersplateaus: op de kruispunten met de Oudestraat/Broydenborglaan, Nachtegaallaan en Pauwenlaan/Fakkelstraat. Bovendien zullen de bushaltes worden verschoven en toegankelijker worden gemaakt. De ingang tot park Meerlenhof wordt verfraaid. In samenwerking met rio-link wordt er ten slotte een gescheiden rioleringstelsel geplaatst met aparte buizen voor regen- en afvalwater.

Districtsschepen Tom De Boeck: “Al in de vorige legislatuur waren er plannen om de Meerlenhoflaan heraan te leggen. Nu is het eindelijk zo ver. Ik ben dan ook zeer blij dat de werken effectief van start gaan. Want er ligt nog wat werk op de plank. Het is mijn ambitie om voor het einde van deze legislatuur nog verschillende straten aan te pakken die ook aan vernieuwing toe zijn zoals de Scheldevrijstraat bijvoorbeeld.”

Voor de heraanleg van de Meerlenhoflaan voorziet Hoboken in 441 000 euro. De 583 000 euro die nodig zijn om het rioleringsstelsel te vervangen, neemt rio-link op zich.

Omleiding
De grootste impact is er in de eerste fase van de werken van 7 tot ongeveer 23 augustus. Dan wordt het kruispunt Meerlenhoflaan-Broydenborg onderbroken, en loopt de Meerlenhoflaan daar dood. Wie naar het centrum van Hoboken wil rijden, moet de omleiding volgen. In het noorden loopt die via de Antwerpsesteenweg en de Louisalei. In het zuiden via de Krijgsbaan en de Jozef Leemanslaan. De tweede fase start tegen eind augustus en duurt tot in het najaar. Daarna volgt de derde en laatste fase tot eind 2017/begin 2018. Meer informatie over fase 2 en 3 volgt later.

Districtsschepen Tom De Boeck: “Er is voor gekozen om het kruispunt met De Broydenborglaan eerst aan te pakken. De werken zullen, indien alles goed verloopt, voor de start van het nieuwe schooljaar klaar zijn. Zo trachten we de overlast te beperken. Op dit kruispunt komt een nieuw verkeersplateau, dat de kleine tijdelijke plateaus vervangt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.