Josée Ceuppens exposeert in Dienstencentrum Groen Zuid

Josée Ceuppens

Je bent haar ongetwijfeld al tegengekomen tijdens een Camping Louisa, Louisaland of kinderfeest, in Fort 8 met de Fortengordel of Open Monumentendag of achter de bar van Dienstencentrum Groen Zuid. Josée Ceuppens is op heel wat plaatsen en bij aardig wat evenementen een graag geziene vrijwilligster. Maar Josée schildert ook. En tot eind oktober exposeert zij haar schilderijen in Dienstencentrum Groen Zuid.

Josée was haar hele professionele loopbaan actief als kinderverzorgster. Pas op haar 55ste begon zij te schilderen, na een bezoek aan het atelier van schilderes Annetine Vereeck. Een late roeping dus.

Haar werk is zeer verscheiden. Een echt thema heeft zij niet. Toch heeft Josée een duidelijke voorkeur voor dieren. Voor een stuk worden haar onderwerpen mee bepaald door haar echtgenoot, die als verdienstelijk amateur-fotograaf aan de slag is. Hij levert de foto’s van de onderwerpen die zij dan schildert. Haar werk is bijgevolg meestal zeer natuurgetrouw, realistisch.

 

Aanvankelijk schilderde Josée enkel op houten panelen. Voor haar recenter werk kiest zij meer en meer voor canvas. Zij werkt zowel met olieverf als met acryl. Voor het eigenlijke onderwerp kiest zij doorgaans voor het penseel, terwijl de achtergrond met het palet wordt aangebracht.  Het veld met klaprozen is helemaal met het palet geschilderd, waardoor het impressionistisch wordt.

Formaat en materiaal worden mee bepaald door haar werkplek: Josée werkt niet in een atelier, maar in de woonkamer. Zij volgt privéles op verplaatsing en dus moeten de werken gemakkelijk kunnen vervoerd worden.

Josée Ceuppens stelt regelmatig tentoon in Hoboken en elders. Tot 2012 was zij een vaste waarde op de tentoonstellingen van de lokale kunstenaars, georganiseerd door de Hobokense Cultuurraad in kasteel Sorghvliedt. In 2010 won zij met haar interpretatie van de Kermis van Hoboken naar Pieter Breugel de Oude, de eerste prijs.

U kunt haar werk nog gaan bewonderen tot het einde van de maand oktober, tijdens de openingsuren van Dienstencentrum Groen Zuid.
De toegang is gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.