Mozaïekbootjes brengen hulde aan de Hobokense scheepsbouwers

Op vraag van het district Hoboken werkte de Antwerpse glaskunstenaar Frederik Rombach gedurende twee weken aan een kunstproject in de tuin van het cultuurcentrum Gravenhof, samen met leerlingen van verschillende Hobokense scholen.

vlnr Kathelijne Toen, Frederik Rombach en Koen Raets

Glaskunstenaar Frederik Rombach werkte samen met leerlingen van de lagere scholen Polderstad en De Pluim en de middelbare scholen Atheneum Hoboken en het Sint-Agnesinstituut Hoboken. Ze betegelden samen de romp van 3 polyesterbootjes. Ook de Onthaalklassen voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN) van Atheneum Hoboken staken een handje toe. In totaal hielpen er 210 kinderen en jongeren om de 3 bootjes te bekleden met kleine, kleurige keramische tegeltjes. De tegels toveren de strakke vormen van de bootjes om tot een speels en kleurrijk geheel.

“We kozen voor bootjes als verwijzing naar de rol die Hoboken vroeger speelde op vlak van scheepsbouw. Meer dan 100 jaar bouwde Cockerill zeeschepen in Hoboken en tijdens de hoogdagen werkten er meer dan 3000 mensen. Op die manier werd Hoboken een begrip op het vlak van scheepsbouw en dat willen we graag nog eens onder de aandacht brengen. Daarnaast zorgen kunstwerken in de openbare ruimte mee voor een aangename en mooie omgeving”, verduidelijkt districtsschepen voor cultuur Koen Raets.

“Het was heerlijk samenwerken met de Hobokense kinderen. Ze waren erg gemotiveerd om er iets moois van te maken”, getuigt kunstenaar Frederik Rombach. De boten liggen aan de veerpont naar Kruibeke, de Cockerillplaats en aan de ingang van de Hobokense Polderstadwijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.