6 december. Hobokense verenigingen geven cheque aan Kom op tegen Kanker

Reeds meer dan 10 jaar zet het district Hoboken zich met verschillende Hobokense verenigingen en organisaties in voor Kom op tegen Kanker. Iedereen kent immers wel iemand in zijn familie- of  vriendenkring die tegen de ziekte vecht, of eraan bezweken is.

De voorbije twee jaar verleenden volgende winkels, sportclubs en organisaties hun medewerking: kapper Chris, Slagerij De Keersmaecker, Dagbladhandel De Witte, Dameshandbalclub DHW Antwerpen, De Hobokense Sportvisser, Ivolo, Krolfclub De Zware Slag, Petanqueclub 3X20, Racing Voetbalclub Hoboken, Sjoelclub De Vinkskes, Sjoelclub De Vrolijke Schuivers, Sportclub Blijf Jong, Sportclub Fit en Vrij, Voetbalclub SK Berkenrode, Zaalvoetbalclub GS Hoboken. Alle dienstencentra op het Hobokense grondgebied droegen hun steentje bij: Groen Zuid, Klein Heide, Portugesehof en Victor De Bruyne/Moretusburg. Ook SP.a Hoboken, S-Plus Hoboken, WZC Lichtenberg, Wendy Heyworth en het districtspersoneel leverden elk een mooie bijdrage.

Het was een trotse districtsvoorzitter die het eindbedrag bekend maakte in kasteel Sorghvliedt: 17.072,57 euro.

In aanwezigheid van afgevaardigden van de Hobokense verenigingen overhandigde Kathelijne Toen symbolisch een cheque aan Karen Dobbé, coördinator van Kom op tegen Kanker.

Karen Dobbé bedankte de aanwezige afgevaardigden van de clubs en de vrijwilligers voor hun niet aflatende inzet. Hoboken levert prima werk, jaar na jaar. Het merendeel van het ingezamelde geld is bestemd voor onderzoek.

En als er voldoende onderzoek kan gedaan worden, moet het mogelijk zijn de ziekte verder terug te dringen. Vandaag kennen behandelingen in 60% van de gevallen succes. Over 10 jaar moet en kan dat 90% zijn.
De giften van alle acties worden door Kom op tegen Kanker nuttig besteed aan onder meer wetenschappelijk onderzoek, psychosociale zorg, het kankerfonds, vakantiekampen voor kinderen en nog véél meer.

Om de deelnemende verenigingen te bedanken kregen de afgevaardigden een kerstroos. Voor de vrijwilligers zelf was er een Sinterklaas van speculaas. 6 december, weet u.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.