Kerst in Hoboken

De winter is een donkere tijd, en dus gaan we die met licht en gezelligheid te lijf. Naar goede gewoonte gaat de kerstperiode in Hoboken van start met het aansteken van de feestverlichting.

Op vrijdag 15 december is er vanaf 18 uur een kerstmarkt op de Kioskplaats. Verenigingen en winkeliers bieden hapjes, drankjes en zelfgemaakte kerstgeschenken aan. Er is sfeervuur en livemuziek in de kiosk door het Don Boscokoor. Kinderen kunnen een ritje maken met de nostalgische zwiermolen of op het mini-reuzenrad.

Verder is er dit jaar voor de laatste keer de sfeervolle tentoonstelling met ruim 40 authentieke Vlaamse kerststallen in de Onze-Lieve-Vrouwgeboortekerk op de Kioskplaats. Bezoekers zien miniaturen en zelfs kerststallen in een fles. Alle kerststallen zijn tot in het kleinste detail uitgewerkt door Jozef Daelemans, Jos Aerts en Wim Van Loon. Iedereen is welkom van vrijdag 15 tot en met dinsdag 26 december, dagelijks van 14 tot 18 uur (vrijdag 15 en dinsdag 26 december tot 21.30 uur).

Het kerkkoor Sint-Cecilia brengt een gratis kerstconcert in de Onze-Lieve-Vrouwgeboortekerk op de Kioskplaats op dinsdag 26 december om 19 uur.

De jeugddienst trotseert de winter met veel speelplezier. Zo kan je je op 27 december komen opwarmen in het Gravenhof tijdens de indoor kerstfoor. Er is gratis warme chocomelk voor de kinderen. Ouders kunnen aan de bar genieten van een warme kop koffie.

Ook tijdens de andere dagen van de kerstvakantie kan je komen sporten, spelen, creatief bezig zijn en ravotten tijdens één van de vele A-kaart activiteiten.foto’s Freddy Aerenhouts

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.