Beer & roots: een muzikale beerpairing bij Cockerill’s

Geïnspireerd door verschillende subgenres binnen de rootsmuziek selecteerde cultuurcentrum Gravenhof vijf speciaalbieren om het voorjaarsprogramma van de muziekreeks Cockerill’s een extra smakelijke toets te geven.

Met Cockerill’s brengt cultuurcentrum Gravenhof sinds vorig jaar maandelijks een liveconcert van een binnen- of buitenlandse muziekgroep uit de roots-, blues- of rock ’n rollscene. Dit jaar voegt het Gravenhof een extra dimensie toe aan de vijf concerten. Tijdens elk concert is er immers een speciaalbier te koop dat perfect past bij de muzieksfeer.
Elke concertavond staat er eenmalig een nieuw bier op de kaart aan 4 euro per fles:

Op vrijdag 16 februari treedt de Nederlandse band Bluegrass Boogiemen op. Bij dit concert wordt Redneck van brouwerij Uiltje uit Haarlem geserveerd. De term redneck stamt uit de 19e eeuw en sloeg oorspronkelijk op arme blanke landarbeiders in de zuidelijke Verenigde Staten. Naast hillbillymuziek werd ook rock-‘n-roll & rockabilly populair in het Amerikaanse zuiden van de jaren veertig/zestig. Bluegrass Boogiemen spelen deze muziek op authentieke wijze.

Zondag 18 maart is de Amerikaanse blueslegende Guy Davis te gast, die genomineerd is voor de Grammy Awards 2018. Bij dit concert wordt een American IPA geschonken met de naam Bulldog van brouwerij Frontaal uit Breda, een zwaar gehopt bier met drie verschillende Amerikaanse hopsoorten.

Birth of joy brengt op zaterdag 31 maart bluesrock geïnspireerd op de psychedelische jaren 60. Voor de gelegenheid serveert het Gravenhof Summer of ’67 van Hof ten Dormael uit Tildonk. De naam van het bier Summer of ’67 verwijst naar de psychedelische sixties blues die Birth of joy speelt. Ook het etiket toont een eclectisch psychedelisch kleurenpalet.

De Australiër Rob Tognoni brengt krachtige bluesrock en is te gast op zaterdag 7 april. Met een Moose blues van Brouwerij het Verzet is dit de ideale combinatie.

Tot slot wordt Good Vibes van Voodoo Brewery uit Pennsylvania geserveerd op het concert van de Britse skalegende Mark Foggo. Good vibes verwijst naar het vrolijke karakter van ska.

Programma

16 februari: Bluegrass Boogiemen + support act BlueMaxx | Redneck
18 maart: Guy Davis + support act Dries Bongaerts | Bulldog
31 maart: Birth of Joy | Summer of ‘67
7 april: Rob Tognoni | Moose Blues
20 april: Mark Foggo | Good Vibes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.