Sportlaureaten Hoboken 2017

vlnr Bestuurslid van SOKAH, Sanne Lumbeeck, Kirsten Umans, kapitein van Sasja en Leentje Mattheyses voor Walter Packolet
Op woensdag 7 maart vierden het district en de districtssportraad Hoboken voor de 23ste maal de sportlaureaten van het jaar. Op de sfeervolle avond in kasteel Sorghvliedt waren er 20 sporttakken vertegenwoordigd, de sporters kwamen uit 27 verschillende sportclubs.

Niet minder dan 59 laureaten kwamen in aanmerking voor een trofee en tegelijkertijd werden er 5 trofee√ęn voor sportverdienste uitgereikt.

Na de uitreiking van de trofee√ęn met interviews door Erwin Van den Sande, eindredacteur van Sportweekend, werd bekend gemaakt wie van alle genomineerden de hoofdtrofee√ęn van talent, team en sportprestatie 2017 kregen.
Deze onderscheiding hield niet alleen de trofee in maar tevens een waardebon van ‚ā¨ 100.

Individueel Talent 2017:
Sanne Lumbeeck, deze BMX-ster van 10 jaar jong behaalde de 5de plaats in de finale van het Wereldkampioenschap en de halve finale in het Europees Kampioenschap.

Jeugdteam 2017:
De Sasja handbalwelpen werden kampioen én wonnen de beker van de regio Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Master 2017:
Walter Packolet, ultraloper die uitblinkt in wedstrijden in binnenl- en buitenland. Zo won hij onder meer de Marathon Des Sables in Peru, een wedstrijd over zes dagen met een afstand van 250 kilometer.

Team 2017:
Met de overwinning in de beker van Antwerpen, de Beker van Vlaanderen en een plaats in de halve finale van de Beker van Belgi√ę kon het seizoen van tafeltennisclub SOKAH al niet meer stuk.
Als extraatjes werden de 3de plaats in de Superdivisie behaald en de kampioenstitel in de eerste nationale. Klap op de vuurpijl was de schitterende Europese campagne waarbij de kwartfinale werd bereikt.

Sportprestatie 2017:
Kirsten Umans werd provinciaal kampioen in het speerwerpen, daarnaast haalde ze talrijke medailles in internationale wedstrijden. Ze gooide ook de 5de beste Belgische jaarprestatie met 43,16 meter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.