De zomer wordt BEESTIG leuk in park Sorghvliedt

Wie vindt dat de kinderen te weinig tijd buiten doorbrengen en teveel op smartphones en tablets zitten te tokkelen en te vegen, krijgt van Hoboken een leuk parcours aangereikt om op mooie vakantiedagen op safari te gaan.

De bossafari is een educatief speelparcours in park Sorghvliedt, links van de Belvedère nabij het bruggetje. De focus ligt op de natuur en welke dieren er allemaal leven in het bos.

Inge Lathouwers, deskundige groen, maar voor de gelegenheid uitgerust als safarigids met tropenhelm, verrekijker en laarzen, gaf samen met een slimme vos uitleg over wat er te zien was. Zij is één van de bedenkers van het bosspel. Wie het parcours straks gaat verkennen, is aangewezen op de borden die bij de constructies staan.

De borden beschrijven enkele eigenschappen van een bepaald dier dat op die plaats voorkomt en dagen de kinderen uit om zelf in de huid van het dier in kwestie te kruipen.

Je kan door een gang kruipen als een mol en ondersteboven hangen als een vleermuis.

Of als een spin in een groot web hangen of huppelen als een konijn.

Wat dacht je van stekeltje spelen op de egeltjes?

En heb je al eens vol overgave op boomstammen gehamerd als de grote bonte specht?

Het derde leerjaar van de Hobokense Freinetschool De Pluim testte de Bossafari uit. Zij gingen zelfs de eekhoorn achterna in de bomen. Zij leverden onomstootbaar het bewijs dat de bossafari kids proof is.

Na de beestenboel deden de proefkonijnen (- spechten, – eekhoorns, spinnen, enz.) nog een wedstrijd waarbij ze op de borden op zoek moesten gaan naar bepaalde kenmerken van de dieren. Voor de winnaar van die wedstrijd was er een verrekijkertje. Het was meester Wim die met een onschuldige hand het winnend formulier uit de vele goede antwoorden trok.

Voor de receptie nog even een groepsfoto om de appreciatie te tonen.

Vera Caremans

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.